В Народното събрание започна лидерската среща, която БСП организира във

...
В Народното събрание започна лидерската среща, която БСП организира във
Коментари Харесай

Борисов към Нинова: Не би трябвало да има спирачки за някакво правителство

В Народното събрание стартира лидерската среща, която Българска социалистическа партия провежда по отношение на лъчение на държавно управление с третия мандат.

В залата отвен управлението на социалистическата партия са водачите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ". От Политическа партия и Демократична България не пристигнаха.

В къса встъпителна тирада Нинова благодари на водачите, които са почели поканата й. „ Всички сме наясно че страната се намира в политическа рецесия. Желанието ни е да приказваме по какъв начин, преодолявайки политическата рецесия, можем да помогнем за решаването и на другите рецесии ”, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че са сюрпризирани, че ги няма ръководителите на „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”.

" Заслужавате поздравления за куража да предизвикате този диалог ", отговори водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Аз съм уверен, че отиваме за пети път на избори, в случай че на сходен формат авансово не се изговори по какъв начин може да бъде структурирано държавното управление ", сподели той.

" Нашият конгрес ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия, само че аз ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана, тъй като Българска социалистическа партия също доста се промени, не би трябвало да бъде спирачка за някакво държавно управление - експертно, програмно - в даден миг. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че с наличието си показваме почитание към вас и вашите гласоподаватели ", съобщи още Борисов. 

" Нашият конгрес ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия, само че аз ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана, тъй като Българска социалистическа партия също доста се промени, не би трябвало да бъде спирачка за някакво държавно управление - техническо експертно, програмно - в някакъв миг. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че с наличието си показваме почитание към вас и вашите гласоподаватели ", съобщи още Борисов. 

Темите, които казвате, че ви разделят с Демократична България, ние ги взехме решение в Народното събрание и към този момент са закони. Надали едно следващио държавно управление ще върне тематиката за оръжията за Украйна. Тежките тематики са минали в Народното събрание и в този момент фактически може да се работи по единствено тематики като бюджета и обществената политика, добави той.

„ Искам да поздравя всички участници в днешната среща. Нашата предизборна акция протече в духа на това, че страната се намира в голям брой рецесии. Нито една от тях не може да бъде решена, без да преодолеем политическата рецесия, в която се намираме от три години ”, уточни Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР