В Народното събрание депутатите ще прегласуват мораториумът върху цените на

...
В Народното събрание депутатите ще прегласуват мораториумът върху цените на
Коментари Харесай

Прегласуват мораториума върху цените на тока, парното и водата

В Народното събрание депутатите ще прегласуват мораториумът върху цените на парното и тока, откакто беше признат - по предложение на ГЕРБ. Според решението те би трябвало да бъдат замразени на стойностите от 1 януари тази година, а те към този момент са нараснали един път през годината.



" Народното събрание постанова мораториум върху цената на електрическата енергия, ВиК услугите и топлинната сила на равнищата от 1 януари 2021 година ", съобщи от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасовар ръководител на ПГ на ГЕРБ.
" Днес направихте най-големия популизъм. Ще фалирате всички тези частни сдружения, които придвижват електрическа енергия, ще ги фалирате. Това значи, че вие нямате никаква визия какво направихте със свободния пазар на електрическа енергия в България ", уточни Рамадан Аталай, Движение за права и свободи.
Създадената краткотрайна комисия за решение на енергийната рецесия го поправя да влезе в действие от през днешния ден до края на март и с цените все още.



От Министерския съвет, също желаеха корекции - или да бъде анулиран, или да бъде поправен. Ако се поправя, да е със период до три месеца. Ако се анулира, да бъдат въведени законодателни ремонти, които да подсигуряват опазване на цените на тока, парното и водата за битовите консуматори.

" Това, което е неразбираемо е текстът, защото той не беше импортиран авансово, не беше разискван на експертно равнище и ние заставаме, новата коалиция, зад концепцията, че по този метод не би трябвало некадърно, въпреки и от опитна съпротива, да бъдат налагани ограничения, които могат да доведат до по-голям безпорядък в обществото ", сподели Лена Бориславова, шеф на кабинета на министър-председателя.



Предложението на Комисията за енергийно и водно контролиране е от 1 януари цената на тока да се увеличи с към 11 %, а на парното сред 20 и 30 %. Комисията приключи разискването през вчерашния ден, откакто депутатите замразиха цените.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР