В Народния театър Иван Вазов“ срещнах единствено добро отношение -

...
В Народния театър Иван Вазов“ срещнах единствено добро отношение -
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев напуска Народния театър

В Народния спектакъл „ Иван Вазов “ срещнах само положително отношение - от портиера до шефа – и хора, с които беше наслаждение да пресечем пътища. Вчера обаче аз почтително подадох своята оставка. Това декларира в профила си във фейсбук драматургът Захари Карабашлиев.

Тя е обвързвана с спор, който ескалира и излезе надалеч отвън стените на най-високата театрална институция, като индиректно и директно засегна и мен. Ето няколко думи за решението ми, взето след седмица размисъл, диалози и опити за разрешаването на тази рецесия.

По време на разразилия се скандал името ми беше споменавано нееднократно в подтекста на това, че една политическа фигура от управлението на дадена партия може да бъде „ уравновесена “ с друга такава. Няма по какъв начин да се съглася с това, акцентира Карабашлиев.

Партийните пристрастия са право на всеки, само че те нямат място нито на сцената, нито в постройката на която и да е културна институция.

Приемайки поканата да бъда част от Народния спектакъл единствено преди няколко месеца, имах вяра, че тя е имала само креативна и професионална мотивация, а не идеологическа - мисля, че всеки в тази институция би трябвало да е там поради своите професионални качества, гений и заслуги, а не по партийна линия.

Аз партийна линия нямам. Своите позиции по разнообразни въпроси показвам обществено и ясно, тъй като са цивилен и морални. Аз съм политически самостоятелен и не бих желал да бъда въвличан в спор, който трови креативната атмосфера вътре и уронва престижа на Народен Театър „ Иван Вазов “ извън, декларира още Карабашлиев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР