В Нагорни Карабах на 2 ноември е убит от снайперист

...
В Нагорни Карабах на 2 ноември е убит от снайперист
Коментари Харесай

Снайперист от Нагорни Карабах прострелял командира на сирийските наемници

В Нагорни Карабах на 2 ноември е погубен от снайперист един от командирите на сирийската формация „ Султан Мурад ”, която доставя наемници за армията на Азербайджан през Турция. Това съобщила в Twitter американската журналистка Линдзи Снел. Тя разгласява негова фотография, без да загатва името му.

Statement of condolences for Sultan Murad commander killed in Azerbaijan from the Hamza Division.
— Lindsey Snell (@LindseySnell)
 Организация на обединените нации не изключва да са били осъществени военни закононарушения в Нагорни Карабах Организация на обединените нации не изключва да са били осъществени военни закононарушения в Нагорни Карабах
Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет позволи през днешния ден опцията да са били осъществени военни закононарушения в конфл...
Ливанският публицист Саго Ареан прецизира, че става дума за Мурат Омар, пълководец на 95-и корпус от групировката „ Султан Мурад ”. От „ Дивизия Хамза ” са удостоверили гибелта му, като са разгласили състрадание.
Ден по-рано е погубен командирът на терористичната формация „ Фиркат ал-Хамза ”.
„ Султан Мурад ” и „ Дивизия Хамза ” са главните протурски групировки в Северна Сирия, които набират наемници за войните в Либия и Азербайджан.
в Twitter., за какво, съгласно пълководец на „ Султан Мурад ”, набират наемници за Азербайджан. „ По неговите думи, сирийците водят война с руснаците в Ливан и Азербайджан, защото руснаците са най-големите врагове на сирийците, само че това е добре. ”
 Сирийски наемник описа по какъв начин е вербуван да се бие за Азербайджан в Нагорни Карабах (ВИДЕО) Сирийски наемник описа по какъв начин е вербуван да се бие за Азербайджан в Нагорни Карабах (ВИДЕО)
Сирийски наемник, изпратен да се бие за азерските сили в спора с арменските сили в Нагорни Карабах, в детайли описа за външната на...
По данни на неправителствената „ Сирийската обсерватория по правата на индивида ” (SOHR), за Азербайджан са отпътували не по-малко от 2050 сирийски наемници. На 21 октомври 170 от тях са починали и телата на 118 са превозени в Сирия.
„ Надеждни източници оповестяват, че се приготвят нови групи за изпращане в Азербайджан ”, защото Турция продължава да ги хвърля в горещия спор в Нагорни Карабах ” – декларирали от SOHR. Там прецизирали, че боевете са толкоз жестоки, че някои сирийци отхвърлят да вземат участие в тях и се връщат в Сирия.
На 1 ноември Министерството на защитата на Армения заяви, че е хванат още един терорист-наемник от Сирия и разгласява видеозапис с признанията му. Това е 32-годишният Юсуф Алаабет ал-Хаджи, имащ 5 деца. Заминал за Азербайджан, тъй като са му обещани $2000 месечно и още $100 за всяка отрязана глава на „ кафир ” (неверник).
Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР