В над 90 процента от случаите повишеното кръвно налягане при

...
В над 90 процента от случаите повишеното кръвно налягане при
Коментари Харесай

В над 90% от случаите повишеното кръвно налягане при човек няма симптоми

В над 90 % от случаите нарасналото кръвно налягане при човек няма признаци. Това изясни в изявление за БНР кардиологът от столичната университетска болница " Света Анна " доктор Николай Стоянов. Той е измежду уредниците на XI Конгрес по интервенционална кардиология, който се организира в София.

Високото кръвно налягане поврежда съдовата система на сърцето, мозъка, бъбреците, очите, само че без признаци и в множеството случаи човек инцидентно открива, че има проблем, изясни доктор Стоянов. Затова съгласно него е нужно усилване на профилактиката:

" Измерването на единична стойност един път на 2 години не е метод на профилактика ".

Вариант е хората сами да мерят кръвното си у дома или да отидат на доктор.

" Според мен, по-сериозното като ангажимент е на сътрудниците да наблюдават пациентите си, изключително над 40-годишна възраст мъжете доста постоянно се случва да имат нараснало кръвно налягане и да утежнява дълготрайните резултати при тези пациенти. Но уговорката е също по този начин и персонален на всеки обособен човек ", сподели доктор Стоянов.

Страната ни е преди всичко в света по смъртност от инсулти и на челна позиция по смъртност от инфаркти, като и при двете болести високото кръвно е главен рисков фактор. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР