В началото започнаха много чести проверки в заведението. Всеки път

...
В началото започнаха много чести проверки в заведението. Всеки път
Коментари Харесай

Търговец проговори за тормоза, на който бил подложен от корумпираните ченгета

В началото започнаха доста чести инспекции в заведението. Всеки път се искаше по нещо – някакъв тип почерпка. Накрая се стигна до това да се отчитаме всеки месец със съответна сума. Това разкри един от рекетираните от служителите на реда от Четвърто РПУ търговци - Христо Павлов, притежател на заведение в столичния квартал „ Стрелбище”.
Полицаите проверявали заведението по два пъти седмично. Преди към 3 месеца притежателите на заведението почнали да заплащат към 600 лв. месечно. „ Винаги, когато са идвали на инспекция, са спирали работата на заведението съзнателно. Имали сме инспекции от по-сериозни институции и не сме затваряли. Искаха документи, само че не ги гледаха. Никога не са се зачитали с тях”, описа Павлов пред Нова телевизия.
Собственикът на заведението е бил заплашван, че в случай че не заплаща, ще продължат инспекциите от 4 РПУ. "Казаха, че е време и ние да стартираме да се отчитаме, както го вършат другите. Заплашвали са ни, че в случай че не платим, инспекциите няма да престанат. А това си е тормоз и за нас, и за клиентите. Откакто се разбрахме, инспекция от Четвърто районно не е идвала ", сподели още той.
"Веднага подадох тъжба против тях. Започна следствие, дадохме показания и след това ги задържаха ", добави младият предприемач. Той бе безапелационен, че заведението му е изцяло изрядно.
"Реших да приказвам, тъй като не живеем в 1995 година, този рекет е присъщ за това време ", изясни Павлов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР