В началото на юли са изплатени повече от 1000 украински

...
В началото на юли са изплатени повече от 1000 украински
Коментари Харесай

НОИ обяви колко украински пенсии са изплатени у нас

В началото на юли са изплатени повече от 1000 украински пенсии в България за първото тримесечие на 2022 година , след взаимни старания на Националния застрахователен институт (НОИ), Пенсионния фонд на Украйна (ПФУ) и посолството на Украйна в София. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт. 

Причина за забавянето са били усложненията в доставката на пощенски колета от Украйна, прецизират от Национален осигурителен институт.

Сумата за погашение на украинските пенсии за първото тримесечие на 2022 г . постъпва по банковата сметка на Национален осигурителен институт още през април т.г., само че изплащателният лист, съдържащ информация за съответните суми, дължими на лицата, идва едвам в края на юни т.г.

В листата са включени пенсиите на 1047 украински пенсионери, като все още са изплатени пенсиите на 1015 души.

Споразумението сред Национален осигурителен институт и ПФУ планува изплащателният лист за съответното тримесечие да се изпраща на способената институция на другата договаряща страна до 20-о число на последния месец на тримесечието, за което се отнася. Така в последните 10 дни на юни  т.г. Национален осигурителен институт получава информация от ПФУ за изпращане на изплащателния лист с украинските пенсии за второто тримесечие на 2022 година

Налична е и сумата за погашение на пенсиите, само че още веднъж се чака постъпване на изплащателния лист. 

С оглед превъзмогването на такива обстановки, Национален осигурителен институт е отправил предложение до ПФУ за подписване на съглашение за електронен продан на документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР