В началото на валутната търговия в сряда американският долар нараства

...
В началото на валутната търговия в сряда американският долар нараства
Коментари Харесай

Доларът е стабилен в очакване решенията на Федералния резерв

В началото на валутната търговия в сряда американският $ нараства леко по отношение на еврото и едва спада във връзка с японската йена.

По-рисковите валути се стабилизираха, а търсенето на сигурни активи спадна на фона на предстоящите от вложителите вести за евентуалните стопански вреди от експлоадирането на болестта от новия ковид.

Според последните отчети, в Китай досега са се заразили съвсем 6 хиляди души, 132 души са починали. Освен това са докладвани случаи в редица страни, в това число Тайланд, Австралия, Сингапур, Япония, Съединени американски щати, Франция и Германия.

В сряда ще бъдат систематизирани резултатите от двудневна среща на Федералния запас Съединени американски щати. Регулаторът ще поддържа лихвения % по федералните кредитни средства (federal funds rate) в диапазона от 1,5% до 1,75% годишно.

По-голямата част от интервюираните от разнообразни медии специалисти не чакат Федералният комитет за интервенции на открития пазар (FOMC) да вземе решение за смяна на програмата за назад изкупуване на държавни облигации на съвещанието през януари. Някои от тях обаче не изключват, че Федералният запас да направи дребна стъпка, с цел да тества връзката си с пазарите - ще увеличи ставката по остатъка от банкови запаси (IOER) с 5 базисни пункта - до 1,6%.

Общата валута през днешния ден сутринта спада по отношение на американската с с 0,05% - до $1,1016 за евро от $1,1022 за евро в края на търговията във вторник.

Стойността на единните европейски пари се намалява по отношение на японските с 0,11% по отношение на японските, до 120,17 йени за евро при 120,30 йени за евро през вчерашния ден.

Днес на пазара за едни $ дават по 109,09 йени спрямо 109,15 йени в края на търговията във вторник.

Фунтът стерлинг е постоянен и се търгува на равнище $1,3025 за паунд при $1,3028 за паунд през вчерашния ден и по 1,1824 евро против 1,1820 евро за паунд във вторник.

Китайската валута, която бе обект на дейни разпродажби през последните дни, леко набъбна на офшорния пазар до 6,9607 юана за $, падайки до 6,9900 юана за $ в понеделник - най-малко от съвсем месец. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР