В началото на учебната година всички училища събират пари за

...
В началото на учебната година всички училища събират пари за
Коментари Харесай

Вкараха COVID-19 в ученическите застраховки

В началото на образователната година всички учебни заведения събират пари за застраховка на децата. Тя не е наложителна, а целесъобразна, само че се прави всеобщо, тъй като без нея децата не могат да отидат даже на музей в същия град. На фона на всички разноски, които съпътстват 15 септември, сумите по нея са в действителност дребни - сред 2 и 5 лв. на дете, само че пък при положение на акцидент или заболяване застрахователят е задължен да изплати обезщетение на потърпевшия. Полицата „ Застраховка за учещите” е годна за една календарна година и има покритие както в учебно заведение, по този начин и вкъщи, на игрището и по време на ваканциите и почивните дни. С една дума " 24/7 ".

Ученик, заразил се с COVID-19, към този момент също може да получи обезщетение по тази застраховка. Това покритие е в допълнение, само че оскъпява полицата едвам с към 2 лв.. „ В пандемията част от застрахователните компании разшириха покритието си и включиха към спомагателните си покрития " Медицински разходи и краткотрайна нетрудоспособност " след 10-и или 20-и ден в резултат на COVID-19. В този случай и след формален позитивен тест за COVID-19 се изплаща % от застрахователната сума според от интервала на изгубена краткотрайна продуктивност, т.е. от отсъствието на ученика от училище”, описа за „ Марица” Олга Митишева от дирекция „ Застраховане и осигуряване” на брокера „ Мусала инс”. В нормалния случай застрахователната сума е сред 1000 и 3000 лв.. Казано на понятен език, това е таванът, който би се получил при случване на затрупан риск. За страдание, цялостната застрахователна сума се получава при гибел на застрахованото лице.

Цената на застраховката с включен риск за COVID-19 на дете в ЗК „ Лев инс” е 2.04 лева /важи за лица на възраст до 14 години/ и 2.35 лв. /над 14 години/ с покритие 1000 лв.. За 3000 лв. цената е надлежно малко над 6 и 7 лв. на възпитаник. Ако вирусът повали детето, след 11-ия ден, родителите му ще получат 3% от застрахователната сума, или в първия случай 30 лв., а във втория - 90 лв.. От 20-ия до 40-ия ден компенсацията е 6% от застрахователната сума. В нашия образец - 60 лв. или 180 лв.. Важна детайлност е, че другите компании имат разнообразни вътрешни правила от кой момент стартират да изплащат компенсацията. В „ Армеец” и „ Бул инс” то започва от 21 ден нататък. От „ Дженерали” пък заявяват, че особено за ученическите застраховки имат облекчена процедура за погашение на компенсации при неработоспособност до 20 дни. Изискват единствено здравната документи, без да ангажират учебните управляващи.

Освен спомагателното покритие за COVID-19, разширената лавица покрива и медицински разноски в резултат на друго акутно /внезапно/ и инфекциозно заболяване и Гражданска отговорност за породени имуществени и неимуществени вреди до 1000 лева, изброяват от „ Мусала инс”. Последното значи, че в случай че отрочето ви счупи прозореца на учебното заведение при игра на футбол, застрахователят ще заплати за ремонта.

Разходите в аптеката остават


Родителите би трябвало да имат поради обаче, че съществуването на годна ученическа застраховка няма да им спести разноските по аптеките за медикаменти и антибиотици за " общоприети детски заболявания " като грип, синузит или гнойна ангина, предизвестяват застрахователи. Тя ще обезпечи обезщетение единствено в случай че детето се разболее от по-сериозно и дълго лечимо заболяване или претърпи огромна контузия като строшаване на крак. Именно за това би трябвало да се внимава в контракта - от кой ден нататък стартира да се изплаща компенсацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР