В началото на учебната година моделите ясно показаха, че нещата

...
В началото на учебната година моделите ясно показаха, че нещата
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Този гъвкав локдаун за учениците е много подходяща форма, можеха да се заразят 70-80 хиляди

В началото на образователната година моделите ясно демонстрираха, че нещата ще се усложнят и ще ескалират по противен метод. Локдаунът стартира надалеч преди моята прогноза, започнаха местни локдауни. 4% от паралелките в София са карантинирани. Този еластичен локдаун, който реализира просветителното министерство, е доста подобаваща форма. Това съобщи пред BGonAIR математикът проф. Огнян Кунчев.

" Ако сега има 800 карантинирани паралелки, това са към 20 хиляди възпитаници. Ако не бяха карантинирани, щяха да се заразят. Умножете по 3 родителите, които те заразяват - 60 хиляди Щяха да заразят и други паралелки. Едно 70-80 хиляди минимум щяха да се заразят ", добави още проф. Огнян Кунчев.
свързани новини14382на 01.10.202153118на 23.09.2021
" Делта разновидността е доста по-агресивен и инфектиран, по-тежко се кара. Подвариантите няма да са доста по-тежки или по-леки. Средноседмично имаме по 2300-2400 инфектирани и няма метод броят им да не се качва. В момента имаме заети съвсем 500 интензивни кревати, хоспитализациите гонят 6000, а има ограничаване от 9000 Ковид кревати. Има материал от най-малко 3 млн. души, които не са ваксинирали и не са го прекарали. Аз съм имунизиран, само че след петия месец се обади, въпреки и едва. Хванах Ковид и тъй като съм имунизиран го изкарах леко - за 5 дни ", съобщи проф. Кунчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР