В началото на учебната година много деца тръгват сами на

...
В началото на учебната година много деца тръгват сами на
Коментари Харесай

7 правила за безопасност на улицата, на които да научим децата

В началото на образователната година доста деца потеглят сами на учебно заведение и тъкмо към техните родители се обръща специалистът по сигурност Кирил Любин. Той споделя правила на държание, които майките и бащите са длъжни да обяснят на дребните възпитаници и, без да ги наплашват, да им обяснят за какво и по какъв начин да вземат предохранителни ограничения, споделя Metro.

Какво би трябвало да създадат възрастните

Преди първото излизане на детето единствено на улицата си поговорете с него за сигурността и се уверете, че е запомнило всичко вярно. Много е значимо то във всеки миг да има връзка с вас, по тази причина въпросът да носи ли телефон не стои. В телефона му запишете своите номера, с цел да ви открива постоянно елементарно. Освен това, с цел да се ориентира по-добре, може да качете приложение, което отразява неговото местоположение.

Разходете се дружно няколко пъти по маршрута, по който то ще върви от у дома до учебно заведение и назад, с цел да го запомни – по този начин и вие ще знаете за какъв брой време го изминава и да прецените кои са рисковите места по пътя му.

Непознатите са рискови

Обяснете на детето, че когато е единствено, изрично не трябва да поддържа връзка с непознати. Трябва да заобикаля даже контактът със едва познати хора, да вземем за пример съседи по двор. Да върви нанякъде с тях, да се вози дружно с непознати в асансьор или да влиза с тях във входа също му е неразрешено.

Възрастните не търсят помощ от децата

Обяснете на детето си, че не трябва да се отзовава, в случай че възрастен се обърне към него с молба за помощ, тъй като възрастните би трябвало да не разчитат на детска помощ и това може да е измама.

Много възрастните хора са изключение, само че и на тях детето не трябва да оказва помощ независимо – посъветвайте го да се обърне към близките, да вземем за пример към някоя минаваща вуйна да помогне на бабата да пресече улицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР