В началото на тази година стана ясно, че Илон Мъск

...
В началото на тази година стана ясно, че Илон Мъск
Коментари Харесай

Какво не трябва да правите като милиардер – суровите уроци на Илон Мъск

В началото на тази година стана ясно, че Илон Мъск не е в най-хубавата си форма. Известният милиардер, към този момент милионер, публично стартира да недоволства против разкритията на Wall Street Journal по отношение на спада на акциите на Tesla с към 0.50% и апропо обърнаха доста внимание на обстоятелството, че все по-често се приказва за приложимост на опиати. В своя отбрана, Мъск изясни, че в никакъв случай не е имал позитивен тест и също така неговият бизнес продължава да бележи доста сериозен прогрес.

Логично е, че когато се приказва за един от най-умните хора на планетата, бизнес, който се прави оценка доста съществено на пазара и опиати, крайният резултат няма да е доста обаятелен. Същото издание показва, че Мъск постоянно употребява LSD, кокаин и екстази, както и гъби, а информацията идва от хора, които са имали опция да го видят в това положение.

Подобна информация, най-малко съгласно Мъск, не би трябвало да се преглежда с необикновен интерес, защото неговите компании несъмнено се радват на съществени триумфи през предходната година и е явно, че каквото и да прави, то дава резултати.

През 2018 година прави още веднъж тест за опиати по избор на НАСА, откакто в предаването на Джо Роугън взема решение да пуши трева. НАСА са костелив орех и са поискали Мъск да се подложи на инцидентни проучвания в период от 3 години. По мнението на доближени в борда, терзанията по отношение на тази пристрастеност са в действителност съществени и дейностите на притежателя в действителност могат да се отразят върху образа на бизнеса, който всички познават. В един пост излиза наяве, че Мъск ще употребява опиати, в случай че те покачват положението на компанията му, той е от последните такива, датиращ от 8 януари, тази година.

Преди да има рецензии, дано не забравяме, че работата на този човек не е най-розовата допустима, дори тъкмо противоположното. Следователно в моменти на уязвимост е предстоящо да се стигне до такива моменти, само че образът на геният стартира да разкрива своята по-мрачна загадка. Тъй като това е тематика, която се развива през последните три месеца, дано обърнем внимание на всички дейности, които един милионер/милиардер не би трябвало да прави, в случай че желае да остане на повърхността.

Преди да се озове по-сериозно в светлината на прожекторите, Илон постоянно се смяташе за допустимо най-хубавото, което светът има, когато става въпрос за прогрес и научни открития. За разлика от други негови сътрудници – Тим Кук, Сергей Брин и други – Мъск обича да е в светлината на прожекторите и това основава много главоболия на останалите сътрудници.

Всеки милионер има друго занимание, Чарли Шийн е подобен образец, само че той в никакъв случай не отговаряше за галактически апарати, самостоятелни коли и други забавни технологии. Мъск е директно подвластен от тях, само че вместо да се радва на своя лайфстал, милионерът има друго занимание – промотиране на теории на конспирацията, постоянно обръща внимание на изборите и твърди, че са нагласени и понякога се концентрира върху крайни националисти и извънредно десни фигури в политиката. Къде е казусът?

Всеки е свободен да избира какво да прави в свободното си време, стига това да не пречи на всичко останало, което прави. Ако приказваме за сбирката на бабите пред блока, които знаят всичко от белите хакери до наличието на ваксина за коронавирус, най-вероятно в никакъв случай няма и да ги чуете. Ако сте притежател на една от най-успешните компании и един от най-скъпите контрактори на НАСА, тогава най-вероятно ще се сблъскате с тежки главоболия.

През годините Мъск неведнъж е приказвал и даже разбирал концепцията по отношение на използването на опиати. В това число се преглеждат канабис, гъби, екстази, кетамин и други.

През 2017 година Мъск отива на събитие, като по мнението на негови другари и сътрудници, държанието му е било много необичайно. Едва по-късно излиза наяве, че е бил под въздействието на опиати. В различен миг, Мъск завежда дело против бордът за отбрана на служащите, откакто група от неговите чиновници са се оплакали, че са били уволнени непозволено. И тук стартират главоболията, най-малко до наши дни.

Между март 2020 и ноември 2021 година Tesla съумява да увеличи своята стойност близо 16 пъти и това дава сериозна причина на притежателя да се любува на триумфа си. Проблемите идват по-късно, през идващите две години, а в актуалната се твърди, че Тесла е един от най-големите губещи. По калкулации от февруари, тогава се е оценявала на към 200 милиарда $. Не звучи толкоз зле, само че се оказва, че измежду богатите е на допустимо най-неприятното място в класацията.

Tesla не прави нищо неверно, просто изостава в продажбата на електрически коли, също така идват китайските съперници, които не държат да имат изпълнителен шеф, който преследва всички в twitter или към този момент X.

През 2023 година цената на компанията е била много по-ниска и това не е най-хубавата вест. Каква тъкмо е тайната? Колкото и да не ви се има вяра, множеството притежатели на акции, а и критици, постоянно настояват една и съща мантра – компанията е прекомерно високо оценена. Ако се приказва за доходи, тя няма да се подреди по-далече от някои други софтуерни компании. С други думи, Tesla стои до огромните автомобилни имена на пазара, само че не е на светлинни години от тях.

Да, най-вероятно няма да има доста удовлетворени от тези редове, само че вложителите са на това мнение, а точно те дефинират цената на една компания, откакто влагат средствата си там. И защото ще има задоволително зли езици, ето и една друга неприятна изненада. Tesla изостава доста в производството на обещаните машини, които би трябвало да докарат реки от пари. Роботизираните таксита, които ще употребяват магическия изкуствен интелект на автомобила, действително не е толкоз напреднал, а и самият Мъск твърди, че ще го сътвори отвън Tesla.

Подобни изказвания постоянно могат да повдигат нови въпроси, само че и това е тематика, която занапред ще кристализира през актуалната година.

И това не са особени главоболия, Мъск продължава да е Мъск и продължава да респектира със своите триумфи, най-малко до момента в който вниманието е ориентирано към него. Проблемът стартира да се крие някъде другаде. По мнението на специалисти, повода за спада и интереса към неговата компания се корени в нещо доста по-различно – самият Мъск.

В предходните години ще бъде ясно, че Мъск е месията в софтуерния бизнес и мнозина имаха вяра, че няма нещо, което той да не може да сътвори. Потенциалът на компанията му беше правя оценка доста обилно и действително, а самият притежател не спираше да демонстрира предпочитание за работа, иновация и планиране на нещо сполучливо. В оня миг, всички знаеха ясно, че в случай че Мъск напусне компанията, това ще е краят за тях.

Обикновено единият бизнес избавя другият, когато се наложи, само че закупуването на twitter беше съществено перо. Метаморфозата му от Батман в софтуерния свят до Жокерът, на практика демонстрират и идващият огромен проблем – мнозина към този момент не са чак толкоз съгласни с неговите възгледи. А това не работи изключително добре, когато има спадове. С други думи, в случай че сте милиардер и уникален, какъвто е той, най-добре е да стоите малко по-далече от обществените мрежи. Възможно е даже да нямате доста време за тях…  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР