В началото на тази година пожар остави без дом баща

...
В началото на тази година пожар остави без дом баща
Коментари Харесай

Как ще посрещне зимата семейство от село Боровец, останало без дом?

В началото на тази година пожар остави без дом татко и 10-годишната му дъщеричка в кочериновското село Боровец. Десет месеца по-късно самотният родител е обезпокоен по какъв начин ще посрещне зимата във краткотрайното жилище, в което живеят той и дребната Валя.

Трагедията се разиграва в къщата на самотния татко Бисер Годев при започване на януари. Огънят тръгнал от печката на дърва и единствено за минути съумява да изпепели целия им дом. Дарител обезпечава фургон, в който краткотрайно да се подслонят Бисер и дъщеричката му, а доброволци събират облекла и мебелировка за фамилията. Днес към момента живеят във фургона, защото фамилни неуредици не разрешават изпепеленият дом да бъде построен отначало.

" Много са наследниците на тази къща, те са трима братя и три сестри. Възможност няма по какъв начин да я вършим и ще виждам друга къща някъде да си намерим, да си купим… Ще го караме отгоре-отгоре, беше по-евтин токът. Сега от този зимен интервал ще е по-скъп. Вместо по 100 лева, ще заплащам по 150 - 160 лева ток… Полека ще се оправим, пък който има нещо да помогне, добре пристигнал ", споделя Бисер Годев.

Бисер работи в завод за пелети в селото. Надява се да успее да размени климатиците с печка, с цел да бъде по-топло, а суровината за нея да обезпечава с помощта на своята работа.

" И оттова ще си взимам по един-два чувала и ще изкараме някак зимата “, споделя Бисер.

10-годишната Валя учи в прилежащия град Кочериново. След учебно заведение оказва помощ за домакинската работа. Мечтите ѝ са скромни – да е топло във фургона и фойерверки в новогодишната нощ.

През януари Валя ще стане на 10, а до тогава тя и татко и тръпнат в очакване на студения месец декември и се надяват да посрещнат Нова година с нова печка.

Вижте още в репортажа на Десислава Малинова.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР