В началото на търговията в понеделник щатският долар отбеляза спад

...
В началото на търговията в понеделник щатският долар отбеляза спад
Коментари Харесай

Доларът спада срещу китайския юан – пазарите се насочват към азиатски валути

В началото на търговията в понеделник щатският $ означи спад по отношение на китайския юан, което е забележителна смяна на валутния пазар.

Юанът нарастна с 0.3% по отношение на $, допринасяйки за по-силното показване на азиатските валути като цяло.

Доверието на вложителите в китайския юан остава устойчиво, изключително откакто показателят DXY, който мери силата на $ по отношение на кошница от валути, доближи връх от 104 пункта. Въпреки известна непоклатимост показателят DXY означи лек спад, което докара до поевтиняване на $ по отношение на азиатските валути.

Дори индийската рупия, откакто в петък доближи рекордно ниско равнище по отношение на щатския $, сподели признаци на възобновяване, отваряйки в понеделник на 83.46.

По сходен метод японският юан също прояви резистентност по отношение на щатския $, достигайки 151.31. Въпреки че облагите на йената бяха скромни, позитивните настроения на азиатските пазари способстваха за нейното подсилване.

Анализаторите обаче чакат евентуални съмнения в цената на йената по отношение на щатския $ при стабилизиране на пазарните условия. Продължават опасенията за намаляване на японската йена на международните валутни пазари през 2024 година

По време на търговията в понеделник китайският юан се показа по-добре от щатския $, което провокира смяна в пазарните желания към азиатските валути.

Траекторията на напредък на юана е подкрепена от ограниченията за облекчение на паричната политика, прилагани от китайските управляващи. Същевременно поевтиняването на щатския $ съответствува с по-широката наклонност страните да се стремят да понижат зависимостта си от $.

Зашеметяващият дълг на Съединени американски щати от $34.5 трилиона поражда опасения за евентуалното му влияние върху други стопански системи и растежа на Брутният вътрешен продукт.

Това развиване акцентира изместването на фокуса на другите страни към локалните валути. Неуспехът при решаването на казуса с дълга може да докара до по-нататъшно намаляване на щатския $, което евентуално може да провокира низходяща серпантина, която да засегне и валути като китайския юан.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР