В началото на търговията в понеделник руската рубла спадна с

...
В началото на търговията в понеделник руската рубла спадна с
Коментари Харесай

Руската рубла за кратко достигна 15-месечно дъно след бунта на Вагнер

В началото на търговията в понеделник съветската рубла спадна с близо 3%, защото пазарите получиха първата си опция да реагират на прекратения протест на части на частна военна компания през уикенда.

Валутата отслабна до под 87 рубли за щатски $ за първи път от март 2022 година насам. Едно евро се търгуваше с 2,5% над равнището от петък при над 95 рубли, което е най-високият му курс от април предходната година.

Инвеститорите преработват размириците от този уикенд, които започнаха в петък вечерта, когато частната военна компания " Вагнер ", ръководена от Евгений Пригожин, стартира въстание в страната.

Подразделенията на Пригожин съумяха да открият надзор над няколко военни и административни обекта в южния град Ростов на Дон и започнаха да се придвижват към Москва.

Вагнер обаче прекъсва настъплението си, откакто не съумява да получи поддръжката на частите на постоянната съветска войска, и в последна сметка реализира съглашение с управляващите.

През последните седмици рублата е подложена на напън и заради по-ниските цени на петрола и западните наказания, които лимитират задграничните вложения и доставките на задгранична валута от експортьорите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР