В началото на сезона данните за цените на сянката по

...
В началото на сезона данните за цените на сянката по
Коментари Харесай

„Чети етикета”: Колко ще струва сянката на Черноморието

В началото на сезона данните за цените на сянката по българското Черноморие към момента не са безапелационни. На уеб страницата на туристическото министерство цифрите ще се обновят, а по доста плажове още няма осведомителни табели.

По последни данни чадър или шезлонг на Слънчев бряг ще са до 10 лева, а на " Свети Влас " - 8 лева

Снимка: bTV

Средните цени на чадър и шезлонг по Южното Черноморие са към 6 лв.. Снимка: bTV Толкова са и на плажа в Черноморец. За летовниците таксите не са дребни – за пет дни това са 100 лева в допълнение, уточни Милен Дамянов.
Снимка: bTV
На плаж „ Нестинарка” няма информация за цените, а работещите на плажа и в бара нямат информация. Миналото лято на плажа чадъра 0,36 лева, само че наложително с шалте за 10 лв.. Сега някои летовници считат, че шезлонгът е бонус от хотела.

По думите на Джанет от Манчестър сянката е от хотела, в който са олинклузив. Други летовници пък платили 15 лева за чадър и два шезлонга.

Посоченият от компанията за касиер отхвърли да събира наем за сянката и беше безапелационен, че е просто клиент на заведението.

На плаж " Корал " два от подстъпите са блокирани, а път има единствено по една трънлива пътека.

" Да употребяваме плажа би трябвало да минеш през някакъв двор надали не, това е дивотия, единствено в България някой може да пристигна, да си загради публично и да се окаже, че е частно, това е цялостната дивотия ", безапелационен е летовникът Димитър Георгиев.
Валери Симеонов: С министър Ангелкова имаме разминавания кое е законно и кое не По думите му постройките са ужасно рискови, а постоянно събират по 3-4000 души
Според ръководството на морските плажове във Варна проблеми съвсем няма и съвсем на всички места има и табели.

„ Нашите инспекции започнаха от 4 юни и през предходната седмица установихме, че съвсем няма нередности. Да, има места без табели, само че съвсем на всички места има табели за цените в предплатените зони”, съобщи Радина Йонова, основен специалист в дирекцията.

Тя посочи, че на плажа няма обвързване да ползваш и шезлонг, и чадър – може да се избере едното.

На „ Корал” нарушавания няма, добави Йонова. Миналата седмица трите входа били със свободен пешеходен достъп. „ Миналата седмица бяхме там с РДНСК Бургас и установихме три входа, където пешеходният достъп е свободен и може да се стигне до плажа. На територията на плажовете не се слагат палатки, кемпери или МПС – единствено в категоризираните къмпинги или частни имоти”, сподели тя.
„ Чети етикета ”: Какъв летен сезон чакат по морето Никой не може да ви забрани да вземете единствено чадър или единствено шезлонг на плажа
Санкциите за слагане на палатки се понасят или от концесионера, или от регионалната администрация.

Музикантът и фен на къмпингуването Васил Гюров е безапелационен, че не е вярна възбраната за слагане на палатки на държавни територии – плажове, планини и язовири.

„ Три места са останали за хората, които не обичат бетон и питейни заведения. Кампанията е тези хора да бъдат изгонени”, уточни той.

Според Виктория Стоянова от Института за оценки и разбори в туризма, ведомството изостава с развиването на къмпингуването и излиза, че то изпада като част от туризма. „ В момента палатки могат да се поставят на къмпингите, основани за задачата. Преди да глобяваме обаче би трябвало и да имаме положителни условия за къмпингуване”, сподели тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР