В началото на седмицата съпругата на председателя на Върховния касационен

...
В началото на седмицата съпругата на председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

В началото на седмицата брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова, реши да показа на обществото своята позиция по разкритията за тайните от предишното й, които биха могли да слагат арбитър № 1 според. Шумната акция на оповестената от някогашния правосъден министър Христо Иванов за “Черен лебед” госпожа, явно целеше да измести фокуса от истината. За да прекратим опитите, вместо с обстоятелства и доказателства, да се дава отговор с обиди и нападки, а дебатът да бъде принизяван до циничното равнище, което стори самонареклата се “и.д. младоженка на преЦедателя на ВКС”, то дано изясним на първо място истината и да оставим нервността.

От клише на документ, показан от вестник " Труд " излиза наяве, че Столичната дирекция на вътрешните работи изпраща до Софийския областен съд изискана от съда Справка за наличните данни в “автоматизираните осведомителни фондове на МВР” за лицето Елисавета Николова Панова.

В този документ е записано, че на 14 юли 2004 година в 11.00 часа Елисавета Панова (към оня миг Ганева) e записана като причинител на действието „ хулиганство” – опозиция орган на властта – закононарушение по член 325 алинея 2 от Наказателния кодекс, което се санкционира с до 5 години затвор. От справката на Столична дирекция на вътрешните работи се схваща още, че действието е осъществено на две дати – 8-ми и 14 юли 2004 година, като на база на заявителския материал № 043492, регистриран в Първо Районно Управление (отговарящо за територията на центъра на столицата), даже е формирано разследване.




Това са обстоятелствата, това е истината, която явно Елисавета Панова се опита да удави в океана от грозни думи, съдържащи се в откритото й писмо с нападки против магистрати, политици и институции. Същото направи преди година и самият Лозан Панов, когато за първи път в общественото пространство стана известна фразата на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов по адрес на Елисавета Панова: “Ако има Черен лебед, това е дамата на Лозан " и се появиха изявленията за черното й минало. Тогава Панов избра да атакува, вместо да признае истината. Очевидно тактиката на семейството Панови е да подвига пушилка, да се изкарват жертви, до момента в който най-после не бяха изобличени. Всичко това не би имало изключително значение, в случай че Панов напролет на 2017 година не бе скрил истината за регистрацията като причинител на безчинство на брачната половинка си. Компрометираща информация, която явно е била разполагаем на олигархичните кръгове към групата АРГО.

Писмото на “Черния лебед” освен не опроверга подозрението, че хулиганските й дейности в предишното може да са сложили според “съдия № 1”, само че даже го удостовери.

Написаното от Панова не би трябвало да се подценява или да се преглежда като нещо, което е осъществено в миг на уязвимост. Не, то изобилства от обстоятелства, които повдигат маската и разкриват действителното лице на ръководителя на Върховен касационен съд. Това е повода първичната екзалтираност на крепителите му в поръчковите “медии”-бухалки към написаното, да бъде сменена с опит за лансиране на тезата, че писмото не е същинско. Нищо сходно, неговата достоверност бе доказана, както от самата Панова, по този начин и от самия Панов. И тъкмо в това се крие казусът.

Очевидно ръководителят на Върховен касационен съд поддържа писанията на личната му брачна половинка по адрес на институцията, която го е избрала – Висшият правосъден съвет. За Панова членовете на Висш съдебен съвет са “завалиите, дето не знаят за какво са там.” За да избегне правосъдни искове, “булката”, както назовава себе си, Елисавета Панова нападна и съответен член на Висш съдебен съвет като го назовава “Мавъра” и “Севдалинчо”, а за професионалното му развиване основна роля изиграло събитието, че е “комунистически каскет”. Тук приказваме за арбитър от Върховен касационен съд, който преди година бе определен с скрито гласоподаване от българските съдии. Грозно атакуван се оказва и дългогодишният заместник-председател и началник на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд арбитър Красимир Влахов. При това, тъй като си е разрешил да се опълчи на Панов, а в оставката си да изясни, че се срами от ръководителя на Върховен касационен съд, който освен, че не си прави работата, само че е трансформирал институцията, в инструмент на избрани кръгове. Атакувана е даже брачната половинка на съдията Влахов – прочут столичен нотариус. Но освен тя, а нотариусите като цяло, както и гилдиите на юристите, и на частните правосъдни реализатори.

Панова явно злоупотребява с коридорна информация, която би могла да има по два канала – от ръководителя на Върховен касационен съд и/или от негови близки адвокати-лобисти. Не на последно място, дамата взема решение да заплашва ръководещите с връзките си, които е наследила от починалия си първи брачен партньор – издателят на немско езичен малотиражен вестник в България Иван Ганев. “Немците” желали да пишат за протичащото се у нас, явно в отрицателна светлина, само че “тя” ги серпантина. В същото време, точно Панова бе създател на противен памфлет против български вложител, който при започване на годината бе награден от посланика на Германия у нас. По този мотив, брачната половинка на Лозан Панов си бе разрешила да поучава даже дипломатите от посолство на Германия в София и да търси сметка на посланика, който бил неотдавна назначен и не знаел нищо за страната.

И да, не са пожалени още куп самостоятелни държавни институции, като Национална агенция за приходите или новата Антикорупционна комисия, обиди са отправени към публицисти и медии, които в предишното явно са употребени като ПР-агенции от избрани магистратски кръгове или са били комфортни на Лозан Панов. И тъкмо когато всички си мислеха, че да се обръщаш към премиера на страната, ръководител на Съвета на Европейския съюз, с “бат Бойко” е някаква зле скалъпена неистина, персонално Лозан Панов пред обичания му асансьор във Висшия правосъден съвет удостовери достоверността на написаното и даже похвали жена си за “оригиналността” на стила й. Човек да се чуди – дали пък “преЦедателя”, както Панова написа за мъжа си, не е създател на пасквила.

Всъщност, добре е този въпрос да бъде обяснен – освен това още в този момент, от засегнатите. Защото през днешния ден Лозан Панов ще е на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет, чиито членове в действителност " не знаят що са там ". С какви очи във вторник на съвещанието на Софийската гилдия на Висш съдебен съвет и през днешния ден Панов гледа сътрудника си Севдалин Мавров? С какви очи Лозан Панов влиза в Съдебната палата и се разминава в коридора със арбитър Красимир Влахов? С какви очи гледа той съдиите от Върховен касационен съд, които сигурно към този момент се срамят, че през последните три години най-висшата правосъдна инстанция в страната се трансформира в проводник на олигархични и лобистки ползи и квартална партийна организация?

Писмото на Бети Панова, както се е самонарекла дамата на Лозан Панов, не е нищо повече от безчинство против държавността. Хулиганство, осъществено в съучастничество с номиналния “преЦедател” на Върховен касационен съд. И вместо да се извинява и да изпада в раздвояване на личността, единственото, което може да направи оттук-насетне “Черния лебед”, е собственоръчно да напише оставката на мъжа си.

И до момента в който чакаме оставката на Панов или членовете на Висш съдебен съвет най-сетне да осъзнаят отговорността си и да задействат процедурата по преждевременното освобождение на позорящия Върховен касационен съд негов ръководител, можем да погледнем положително на предизвиканата от “Черния лебед” обстановка.

Първо, съдържащото обиди по адрес на магистрати и институции писмо на дамата на “съдия № 1” няма по какъв начин да не е попаднало в досиетата на намиращите се тази седмица в София специалисти от Европейската комисия, отговарящи по списването на годишните мониторингови отчети за проблемите на битката с корупцията и проведената престъпност у нас. Макар да са били шокирани от превода, еврочиновниците към този момент ще са наясно, че няма по какъв начин да чакат резултати по делата за корупция по високите етажи на властта, когато ръководителят на Върховен касационен съд има само “трънски инат”, в случай че се доверим на написаното от личната му жена. Извън иронията, това писмо е срам не просто цялата правосъдна система, само че и за цялата държавна власт, тъй като демонстрира по какъв начин инцидентни хора и по- неприятното – явно неспособни да управляват личното си държание, заемат стратегически позиции, формиращи образа на страната пред европейски и интернационалните сътрудници.

Но въпреки всичко да не се отклоняваме от оптимистичния свършек. Само си представете, че “Черния лебед” през днешния ден можеше да е “Първата дама” на България?! Макар и да сме постоянно сериозни към Христо Иванов, през днешния ден би трябвало да му благодарим, че през 2016 година е предотвратил този риск и е защитил националния интерес. Вие представяте ли си, че в случай че сбирката на олигархичното задкулисие, нарекло се АРГО, беше номинирало Лозан Панов за президент, беше впрегнало цялата си пропагандна машина и бе осигурило и политическа поддръжка, най-после “преЦедателят” можеше да стане и държавен глава. Какви ли трудове за международния политически хайлайф щяхме да четем от “Бети Панова”? Христо, благодарим ти, че избави България от този срам! Остава да се надяваме, че ще се намерят и други като Христо Иванов, които да спасят и Върховен касационен съд от “Черния лебед” и брачна половинка й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР