В началото на седмицата президентът Румен Радев свика Консултативна среща

...
В началото на седмицата президентът Румен Радев свика Консултативна среща
Коментари Харесай

Наум Кайчев: Няма крайности в отношенията между България и Северна Македония

В началото на седмицата президентът Румен Радев свика Консултативна среща по тематиката за връзките на нашата страна със Северна Македония. На 17 октомври следва европейски съвет, на който се чака европейските водачи да вземат решение за старт на договаряния за участие на Северна Македония и Албания. Преди това би трябвало да заседава взаимната Българо-македонска комисия по историческите въпроси.

Доц. доктор Наум Кайчев: Действително въпросите на нашагта обща история с Република Северна Македония са значими, освен като пиедестал за двустранните връзки с България, само че и за самата същина на Република Северна Македония, за самия дух на обществото там. Моето схващане е, че в полза на самата европеизация на страната, в полза на самото доближаване към Европейски Съюз е да бъде осмислена, и приета, и дъблоко разбрана от жителите тази обща история.

По негово мнение няма крайности в връзките сред двете страни. Позицията на България е ясна и поредна.

За първите 7-8 месеца са реализирани съществени резултати в средновековната история и разбиранията за общите персони. Той изясни, че не става въпрос за отстъпки, а за придържане към историческите извори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР