В началото на разговорите Путин изтъкна, че Орбан е в

...
В началото на разговорите Путин изтъкна, че Орбан е в
Коментари Харесай

Путин е заявил пред Орбан, че е готов да чуе позицията му за Укра...

В началото на диалозите Путин посочи, че Орбан е в Москва, в това число и в качеството си на ротационен ръководител на Съвета на Европа. Руският водач е помолил унгарския министър председател да го запознае с позициите на Европейски Съюз и Унгария по отношение на спора в Украйна.

 

Виктор Орбан дефинира визитата си като изключително. Според него Унгария скоро ще остане последната страна, която може да беседва и с Русия, и с Украйна. 

Във вторник унгарският министър-председател посети и Киев, където помоли президента Зеленски да обмисли опцията за преустановяване на огъня, с цел да се ускорят мирните договаряния.

 

Владимир Путин означи пред Виктор Орбан, че е подготвен да разиска " нюансите " на мирните оферти за преустановяване на спора в Украйна, осведоми Ройтерс. Путин бе безапелационен, че е подготвен да чуе позицията на унгарския водач за Украйна и да получи от Орбан информация за възгледите на други европейски сътрудници.

Руския президент уточни, че ще показа на унгарския министър председател хрумвания за това по какъв начин Русия и Украйна могат да реализират спокойно решение на спора. Той също така акцентира, че схваща, че председателството на Съвета на Европейския съюз е на ротационен принцип и че Унгария няма да го извършва постоянно.

 

" Надявам се, че ще имаме опция да обменим отзиви за построяването на двустранни връзки в тази сложна обстановка и, несъмнено, да приказваме за вероятностите за развиване на най-голямата европейска рецесия, имам поради в украинската посока ", съобщи Путин на Орбан. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР