В началото на пандемията от COVID-19 лекарствата, съдържащи ибупрофен, се

...
Коментари Харесай

Ново проучване: Нестероидните противовъзпалителни и ибупрофен НЕ влошават симптомите на COVID-19 |

В началото на пандемията от COVID-19 медикаментите, съдържащи ибупрофен, се изкупуваха доста бързо от аптеките. Малко по-късно обаче беше публикувана спорна информация, че ибупрофенът би трябвало да се заобикаля, тъй като може да утежни признаците на ковид.

Тази информация провокира голям брой полемики и бързо беше отхвърлена от влиятелни организации на високо равнище. Официални органи като СЗО, FDA, ЕМА публично оповестиха, че групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), включително и медикаментите, които съдържат ибупрофен, не са противопоказни при признаци на COVID-19.

Това демонстрират и резултатите от, извършено сред 12 април и 1 юни 2020 година В него вземат участие пълнолетни лица, диагностицирани с ковид. Информацията за използването на нестероидните противовъзпалителни средства и медикаменти, съдържащи ибупрофен, е събрана посредством телефонна анкета, а пациентите са проследявани за развиването на признаците на COVID-19.

Резултатите от извършеното изследване демонстрират, че използването на ибупрофен, както и на всички други НСПВС, не е обвързвана с по-голям риск от смъртност по отношение на не потреблението на тази група медикаменти. Също по този начин честата приложимост на ибупрофен не е обвързвана с по-висок риск от банкет в болница спрямо пациенти, които не са се лекували с НСПВС.

Изследването демонстрира още, че пациентите, употребявали нестероидни противовъзпалителни средства, не са имали по-дълъг интервал на лекуване или по-дълга дълготрайност на престоя им в болница.

Това изследване за следващ път затвърждава неистинността на информацията, която беше публикувана при започване на пандемията в публичното пространство. И даже все още има голям брой изказвания за възстановяване на признаците при пациенти с COVID-19.

През последните месеци броят на инфектираните хора с ковид в страната ни фрапантно се усили и най-правилният ход в този миг е да се консултираме с доктор и да не се доверяваме на непотвърдена от експерти информация, популяризирана в медийното пространство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР