В началото на октомври един от прототипите на безпилотните таксита

...
В началото на октомври един от прототипите на безпилотните таксита
Коментари Харесай

General Motors може да съкрати финансирането на безпилотните таксита Cruise

В началото на октомври един от прототипите на безпилотните таксита в Сан Франциско беше забъркан в конфликт с пешеходец. Оттогава Cruise ограничи тестванията им в Съединените щати, само че неотдавна разгласи, че се готви да рестартира услугата в един от градовете на страната. Същевременно, източници, осведомени с проектите на корпорацията майка GM, настояват, че тя се готви да редуцира разноските на Cruise.

Това заяви неотдавна Financial Times, базирайки се на свои източници. Според този запас, General Motors ще разгласи през днешния ден степента, до която е подготвена да редуцира разноските в дъщерното си сдружение, което създава софтуера за самоуправляващите се таксита. Доскоро GM беше подготвен да харчи по $700 милиона на тримесечие за развиването на Cruise, само че в това време на дъщерното сдружение беше дадена основна роля в подпомагането на General Motors за постигане на $80 милиарда доходи до 2030 година

Инвеститорите, съгласно източниците, осведомени с техните настроения, към този момент не са подготвени да наливат сляпо стотици милиони щатски долари в започващ бизнес, без да виждат ясни вероятности за финансова възвръщаемост. От началото на тази година загубите на Cruise доближиха 1,9 милиарда $, до момента в който в края на септември компанията разполагаше с почти 1,5 милиарда $ налични средства. Той е похарчил към 500 милиона $ през последното тримесечие, тъй че при настоящия си ритъм на разноските посредством своите запаси може да изчерпи бюджета си някъде доникъде на идната година. Дали GM ще налее средства в Cruise в същите размери остава огромен въпрос. Официално стартъпът има съглашение с финансовия отдел на GM за разкриване на кредитна линия от $4,3 милиарда, която ще покрие разноските за закупуване на спомагателни самоуправляващи се транспортни средства от самия GM, както и други потребности.

За да влошат нещата, представители на 26 синдиката на транспортната промишленост изпратиха отворено писмо до американските регулатори, изразявайки угриженост по отношение на сигурността на самоуправляващите се транспортни средства, които от ден на ден се тестват по пътищата на страната. Авторите на писмото приканват организацията NHTSA, която дава отговор за пътната сигурност в Съединени американски щати, да контролира по-ясно работата на безпилотните коли по публичните пътища посредством подобаващи условия и правила.

В момента GM има почти 80% от акциите на Cruise, като останалата част е разграничена сред други акционери, в това число Honda и Microsoft. Миналата година GM купи дял в Cruise от японската корпорация SoftBank, като заплати за него $2,1 милиарда Степента, в която GM ще реши да понижи финансирането на стартъпа, ще стане известна тази седмица.

Припомняме, че неотдавна притежателите на iPhone 15 започнаха да се оплакват от проблеми с безжичното зареждане в колите на General Motors. Преди това имаше компликации с безжичното зареждане и в колите на BMW, само че Apple пуснаха актуализация, с която отстраниха бързо казуса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР