В началото на новия век имената на двама легендарни футболисти

...
В началото на новия век имената на двама легендарни футболисти
Коментари Харесай

Защо Зидан не е искал да играе в един отбор с Роналдиньо?

В началото на новия век имената на двама именити футболисти бяха обсъждани по този начин, както сега се приказва за мегазвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо. По подигравка на ориста в апогея на кариерата си те също защитаваха цветовете на кръвните врагове Барселона и Реал Мадрид.

Тогава като че ли допрените от Бога - Роналдиньо и Зинедин Зидан караха футболните почитатели да не откъсват очи от тях в очакване да създадат следващото магическо отиграване с топка в крайници. Това кара мечтателите да се замислят какво ли би било, в случай че двамата са в един тим? Оказа се, че е можело да се случи.
 Снимка 532749
Източник:

Годината е 2005, бразилецът печели Златната топка, а Зидан взема решение да се завърне във френския народен тим, откакто се бе отказал няколко месеца след Евро 2004 в Португалия.

Пристига предложение от Катар, като многомилионната оферта е двамата да играят един до друг в един тим. Зизу обаче изрично отказал. Защо? Каква може да е повода да не желае? Горещото слънце в Катар? Не. Просто Зидан е желал да приключи кариерата си на по-високо футболно равнище, а точно в Реал Мадрид. Той даже е бил захласнат от мисълта да окачи бутонките, когато е на върха.

Проблемът е, че желанието му не се разви напълно съгласно проект. Точно когато Зидан бе напът да допре купата от Световното състезание в Германия през 2006, се случи немислимото. По време на финала на Мондиала против Италия французинът се поддаде на провокация на Марко Матераци, в резултат на което Зизу му тресна една глава в гърдите. Всички си спомняме този миг. Легендарният халф бе изпъден в последния си мач за френския народен тим, а " петлите " изгубиха от Италия.

Някои считат, че тъкмо заради тази причина Зидан се завърна в Реал Мадрид като треньор. Защото желае да завърши с футбола, когато е на върха. Е, направи го... дори си преизпълни проекта. На 4 януари 2016 година той става треньор на първия тим на Реал, като заменя освободения Рафаел Бенитес.

Зизу написа славна история в първия си стадий като треньор на " белия балет ". Само няколко месеца след назначението си победи в Шампионската лига. Френският експерт печели шампионата на богатите три пъти подред. Преди това никой тим не бе защитавал трофея си в модерната история на конкуренцията.

Зидан съумява да стане и първенец на Испания през сезон 2016/17. През юни 2018 изненадващо афишира отдръпването си от поста, изтъквайки, че се усеща привършен за тима. Само 9 месеца по-късно обаче се завръща като избавител на " Сантиаго Бернабеу " с задача да върне още веднъж блясъка на Реал. Времето ще покаже дали още веднъж ще се отдръпна на върха или напускането му ще е кошмарно като онази вечер на " Олимпиащадион " в Берлин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР