В началото на новата парламентарна сесия ГЕРБ се обяви за

...
В началото на новата парламентарна сесия ГЕРБ се обяви за
Коментари Харесай

ДПС предупреди ГЕРБ, че иде парламентарна криза, а "патриотите" - че ДПС иска да дойде на власт

В началото на новата парламентарна сесия ГЕРБ се разгласи за консенсус и промени в изборните правила, Българска социалистическа партия изиска събаряне на Бойко Борисов от власт, а Движение за права и свободи предипреди, че проблемите би трябвало да бъдат решени, преди да настъпи парламентарната рецесия.

" Обединените патриоти " лансираха тезата, че не желаят да са в ръководството, само че остават, с цел да не пристигна Движение за права и свободи на власт. След което даде да се разбере, че за водната рецесия в Перник има десетки отговорни, а освен излъчения от групировката министър в оставка Нено Димов, който бе упрекнат в умишлена занемареност.

Избори няма да има

След като на няколко пъти разгласи, че тази година избори няма да има, ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова направи поръчка за промени в изборните правила и модела на финансиране на партиите до лятото, тъй като доверието в политическите обединения било доста ниско, а това разрушава демокрацията.

Управляващите приканиха за разговор, а не спорове, и оповестиха за собствен главен приоритет образованието. Във водната рецесия в Перник ГЕРБ видя опция депутатите да създадат всичко допустимо, с цел да намерят решение. Накрая партията на Бойко Борисов се помоли: " Бог да пази България ".

В декларация " Обединените патриоти " оповестиха, че са в ръководството, с цел да пазят националния интерес. " Не считаме да напущаме ръководството, не тъй като сме удовлетворени, а тъй като не желаеме Движение за права и свободи да пристигна на власт ", разгласи съпредседателят на парламнетарната група Искрен Веселинов. Той уточни целите, по които " Обединените патриоти " ще работят - обществена интеграция на ромите, понижаване на битовата престъпност, битка с монополите и увеличение на приходите.

Но рецесиите идват

След като разказа картина на политическа и водна рецесия със злоупотреби в здравната каса и чума по свинете, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че ГЕРБ е унищожила " кръвоносната система на страната " и изиска оставката на кабинета " Борисов " 3. Тя се обърна към жителите и сподели, че партията й не влиза в сделки, а работи за свалянето на това порочно управляние.

След поръчка, че " смяната на България минава през смяна на ръководството ", Корнелия Нинова се обърна към парламентарните и извънпарламентарните сили, както и на гражданските организации, с молба за обединие на кадърни хора, само че не с цел да вземат министерските постове, а " за развиване, непоклатимост и благоденствие на народа ".

Движение за права и свободи пожела здраве, бекерет и вода във всеки дом и разгласи, че има съществени и тежки проблеми за решение в страната. Според водача Мустафа Карадайъ те би трябвало да бъдат решени в къс период преди да е настъпила парламентарната рецесия. По думите му рецесиите в водния бранш и опазването на здравето са предстоящи поради отхвърли от промени и модела на властта. Моделът бил " проба-грешка " и водел " от рецесия в рецесия ".

Според Движение за права и свободи 10 години властта върви по инерция и има оттегляне от демокрацията, а България, в която сега властвали популизъм, ненавист и ксенофобия, има потребност от стратегия за догонващо развиване. Мустафа Карадайъ прикани управялващите за воля годината да бъде на консенсус, с цел да може жителите да имат обществени услуги и качество на живот.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР