В началото на месеца Илон Мъск хвърли поредната бомба. Умишлено

...
В началото на месеца Илон Мъск хвърли поредната бомба. Умишлено
Коментари Харесай

Двуличието на Илон Мъск, който ще направи Tesla частна с пари от Саудитска Арабия

В началото на месеца Илон Мъск хвърли следващата бомба. Умишлено стоях встрани от тематиката, с цел да се натрупа повече изясненост към фразата „ финансирането е осигурено”.

Е, към този момент е ясно от къде ще дойдат нужните милиарди, с цел да може Tesla да бъде изтеглена от фондовата борса при цена от $420 $ за акция, каквито са желанията на Илон Мъск. А парите ще дойдат от най-големия му зложелател – петролната индустрия.

През годините Мъск неведнъж е заявявал, че петролните колоси вършат всичко допустимо, с цел да унищожат неговата компания, която предлага опция за бъдещето. Но в този момент, очевидно, петролните долари не са толкоз мръсни.

След като цяла седмица имаше мъртвило, като изключим новината, че федералните управляващи в Съединени американски щати проверяват туита на Мъск като метод да повдигане цените на акциите, в този момент самият Мъск разкри от кое място ще набави нужните му средства за финансиране на договорката: Саудитска Арабия, страната с максимален рандеман на петрол в света. По-интересното е, че договарянията с фонда текат повече от две години.

Кое е забавното? Интересното е това, че пред света Tesla бе показана като опция на стандартните коли, задвижвани от изкопаеми горива, които способстват за трайните климатични промени. Всеки път, когато Мъск показва нов артикул (без значение дали приказваме за автомобил или за слънчеви панели), той непроменяемо акцентира обстоятелството, че оказва помощ за международния преход към възобновими енергийни източници.

И не е нужно да се връщаме доста обратно, с цел да се сблъскаме с следващата подигравка против злата нефтодобивна индустрия.

В имейл от юни, обвързван със саботажа на Мартин Трип против Tesla, Мъск написа, че ”има дълъг лист от организации, които желаят Tesla да почине.” Тук се включва и нефтената индустрия.

„ Нефтените и газовите компании, най-богатата промишленост в света – те не харесват концепцията Tesla да развива слънчевата сила и електрическите коли. Не желая да пресилвам, само че слухът е, че тези компании от време на време не са изключително благи.”

Сега, откакто Миск разгласи за водените от него договаряния със Саудитска Арабия в продължение на две години излиза наяве, че този имейл е бил написан доста преди най-дълбокия джоб от нефтени долари да е изискал да финансира, а не да унищожи компанията му. Нещо повече, последната среща сред представители на арабския фонд и Мъск се е състояла на 31 юли, след която той взема решение да приключи гръмовния си туит с фразата „ финансирането осигурено”.

Накрая Илон афишира, че за свалянето на Tesla от борсата няма да са нужни въпросните $70 милиарда, тиражирани от пресата, а единствено парите за обезщетение на част от актуалните вложители, които няма да са съгласни компанията да стане частна.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР