В началото на месец октомври на страниците на Роскосмос бе

...
В началото на месец октомври на страниците на Роскосмос бе
Коментари Харесай

Южна Корея предприема стъпки да изстреля ракета в космоса в края на октомври!

В началото на месец октомври на страниците на Роскосмос бе оповестено малко известие по отношение на идните изстрелвания на ракети този месец. Сред плануваните октомврийски изстрелвания участва и изстрелване на южнокорейската ракета “Наро ”.

Капиталистическата Южна Корея, за разлика от комунистическата и несбъднала се галактическа страна Северна Корея, се обрисува като една от най-могъщите стопански системи в света и южнокорейското държавно управление има за приоритет развиване на образованието, науката и технологиите. По отношение на космонавтиката обаче Южна Корея изостава, тъй като страната съблюдава глобите, наложени от Съединени американски щати да не изстрелва от своя територия ракети с обсег по-голям от 300 километра (за спомагателна информация можете да прочетете публикацията от 8-ми септември -> > > > информация тук).

 KSLV 1 launch

Тази фотография на ракетата “Наро-1 ” е направена по времето на първото й изстрелване през 2009 година, приключило с крах. Photo credit: Khrunichev

Предприет е интелигентен ход, с цел да може Южна Корея да се трансформира в галактическа страна и да изстрелва галактически ракети от лична територия. Страната се отхвърля от упоритостите да строи първи степени на ракетите – те се създават от съветското дружество Хруничев. Нещо повече – първите степени на южнокорейските ракети “Наро ”  са същите степени, които някой ден ще задвижват новото потомство съветски ракети “Ангара ”! Но до момента в който “Ангара ” ще бъдат напълно съветско произвеждане, при южнокорейските ракети единствено първите степени ще бъдат строени от Русия. Горните степени на ракетите, обтекателите и изкуствените спътници ще бъдат напълно южнокорейско произвеждане.

Според информация от южнокорейски уеб страници изстрелването на ракетата се възнамерява за интервала сред 26 и 31 октомври. Ако полетът е сполучлив, това ще бъде първото сполучливо извършено изстрелване на Южна Корея от лична територия. Предходните два опита на Южна Корея да изстреля ракета през миналите години бяха приключили с неуспех.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР