В началото на месец февруари 2023 г. в медийното пространство

...
В началото на месец февруари 2023 г. в медийното пространство
Коментари Харесай

Със заплахи искат да изгонят стопанина на Гъбката в Бургас

В началото на месец февруари 2023 година в медийното пространство се появи информация, че в Бургас стартира подписка в отбрана от унищожаване на едно от емблематичните заведения на града " Гъбката " , което се намира на входа на Морската градина . Заради разразилите се разногласия към провелия се търг за нов наемател морският град е на път да се раздели с един от знаците на града . Наемателят Рауф Сабах прикани съгражданите си да го поддържат в обществените мрежи.

Случаят добива още по-голяма известност, откакто наемателят на " Гъбката " Сабах изпраща писмо до всички медии, в което твърди, че бива заплашван с физическа разпра, обиди и опит за взимане на бизнеса . Т ой твърди в писмо то си още, че " работи една корупционна скица на няколко териториални дирекции в община Бургас " . Потърсен за коментар от News.bg, Сабах изясни, че е получавал неведнъж закани и макар подадените тъжби в прокуратурата и в полицията контролните органи към момента не се открили лицата, които заплашват наемателя на заведението, защото " камерите към заведението не работят ". Той получил и писмо, в което го заплашват, че в случай че продължи да апелира мненията за " Гъбката ", ще възпламенят заведението.

Сабах има и терзания, че някои от конкуренцията в града му има зъб, тъй като, както се изрази той " апетитът е огромен към този терен ". Той посочи, че персонално за себе си няма да наема защита, макар че за заведението и за личния състав, който работи в него към този момент е наета такава.

Сабах уточни, че се е обръщал и доста пъти към кмета на Бургас Димитър Николов, само че към сегашния миг нямало никаква реакция от локалната власт в града. " Имайте поради, че аз съм неработоспособен и страната, и общината, според Кодекса на труда, би трябвало да ме защитят и да ми пазят работното място, а те какво вършат - унищожават, за жалост безусловно без причина. 20 години съм вложил в този обект, всичко заплащам към общината , нямам нито лев обвързване, нито едно нарушаване нямам от самото начало ", показа той.

Рауф Сабах се закани, че е подготвен да се обърне и към изпълнителната власт в София. " Корупцията в Бургас е доста съществено навлязла. Самият обект " Гъбката " е непреместваем обект. Това не може да бъде преместено по никакъв метод, тъй като заведението е забито в бетона и има основи. Има подозрения, че а двокати не желаят да водят каузи против общината от боязън.

Сабах показа още, че се случвало, когато пуснал молбите за удължение на периода на контракта, да има други претенденти за мястото и малко отвън разпоредбите на общината, персонално той е бил молен да оказва помощ с пари на футболен тим. Втори път му желали пари да заплаща за асфалта и да оправи региона към " Гъбката " - още веднъж оказал помощ. Просто по този начин да се случват нещата по този недодялан метод, в никакъв случай не е било - закани, мутренски истории и безхаберието на общината, обезпокоен е наемателят на заведението.

Сабах е обезпокоен, че може да се стигне и до затваряне на " Гъбката " . " Намерението им е да ме махнат от " Гъбката ", с цел да може да настанят други хора. Сега желаят аз да махна " Гъбката ", с цел да може друга бетонна компания да постави друга " Гъбка " там. Няма такова нещо в Наредбата на общината и не може да задължават никого да мести настоящето заведение ", сподели още той.

" Гъбката " се намира наоколо до входа на Морската градина повече от 65 години . В самото начало там се е продавала лимонада, шоколина, теменужка и мента. Тя е един от знаците на морския град.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР