В началото на месец декември 2021-а година единодушно бе гласувано

...
В началото на месец декември 2021-а година единодушно бе гласувано
Коментари Харесай

Кузманов: Много украински състезатели искат да тренират в България

В началото на месец декември 2021-а година единомислещо бе гласувано в Управителния съвет на БФТ да влезе националът в отбора ни за Купа " Дейвис " и втора ракета на България при мъжете - Димитър Кузманов. В ролята си на член на УС, сега Кузманов координира връзката с тенисисти от Украйна по отношение на самодейността на Българската федерация по тенис. С цел да подадат ръка на нуждаещите се играчи във времената на война, БФТ и тенис клубовете в страната ни се сплотяват, с цел да дават опция на картотекираните играчи от Украйна да възобновят тренировките си изцяло гратис при идването си на българска територия.

В изявление за БТВ Кузманов показа повече информация по отношение на самодейността на БФТ, а ето какво тъкмо описа втората ни ракета: " Имаме доста запитвания. Вчера, когато разговарях с дамата, представляваща украинските играчи, тя загатна, че най-малко 10 души желаят да дойдат в моя роден клуб " Локомотив Пловдив ", европейски първенци ще се насочат към Варна, а в София УС взе решение да бъде поета подготовката на двама топ елитни състезатели.

Всички огромни тенис клубове в страната са подготвени да вземат участие. Особено тези по границата с Румъния и в градовете по черноморието ще бъдат може би най-активни, тъй като е най-близко да се доближи до тях. За мен е дълг и чест да оказвам помощ на тези хора, тъй като обстановката е такава, че някой ден може и ние да бъдем в сходна позиция и ще бъде хубаво някой да ни помогне. " - приключи Кузманов.

Източник: БТВ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР