В началото на изминалия мандат в Европарламента дори не се

...
В началото на изминалия мандат в Европарламента дори не се
Коментари Харесай

Емил Радев: Постигнахме пълен обрат в позицията на евроинституциите за двойните стандарти при храните

В началото на миналия мандат в Европарламента даже не се признаваше за съществуването на двойни стандарти при храните, а през днешния ден е в ход първата европейска стратегия в отговор на разликите в качеството на продуктите в Източна и Западна Европа. Постигнахме цялостен поврат в позицията на европейските институции.

Това посочи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев при визитата си в село Благово, община Монтана. Той срещна локалните поданици с инициираната от него и сътрудника му Андрей Новаков пилотна стратегия против двойните стандарти при храните и напитките, която ще разреши да се вършат повече проучвания за разлики в качеството, да се провеждат осведомителни акции в отбрана на потребителите и даже да се завеждат групови искове против нелоялните търговски практики на производителите. „ Битката, която поведохме в Екологичен потенциал, е в името на здравето на 100 млн. жители в Източна Европа”, безапелационен бе Радев.



Той посочи, че в полза на над 600 000 българи, изпаднали в тежки финансови усложнения, от години води борба да се постави завършек на „ безконечните длъжници” у нас: „ По мое предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се предлага на държавите-членки в най-кратки периоди да стартират да ползват наредбите за опрощаване на задължения освен във връзка с бизнесмените, само че и на физическите лица – консуматори. Не съумях да реализира тази смяна в националния парламент, само че проправих път за нея в Европарламента. Крайно време е да оставим в предишното тази порочна процедура, вследствие на която задълженията у нас могат да „ надживеят” длъжниците и да натрупат лихви за техните неследници”.

„ Доказателство, че работим в полза на жителите е и новото европейско законодателство, с което премахнахме апостила и легализацията за публични документи за гражданско положение като акт за раждане, за гибел, за брак, уверение за местожителство и други Ще упорствам част от регламента да бъдат и дипломите, удостоверенията за професионална подготовка, документите, свързани с правния статут и представителството на сдруженията. С тази смяна, по която интензивно работих през миналия мандат, спестихме доста вървене по институциите и до 100 евро на документ за елементарните граждани”, осведоми Радев.



Той посочи, че предстоящите през новия програмен интервал 4 милиарда лева повече за страната ни ще допринесат за обезпечаването на повече средства за инфраструктура и развиване на обитаемоте места. „ Чрез европейските стратегии се подкрепят бедните райони да наваксат изоставането, като подобрят средата на живот и привлекат инвестиции”, подчертава Радев. Зам.-кметът на Монтана Станислав Станоев анонсира в наличието на кмета на селото Лъчезар Асенов, че посредством план по трансгранична стратегия в партньорство с Румъния се търси еврофинансиране за основаване на медико-социален център в постройката на тогавашната детска градина.

Областният шеф Росен Белчев, който също взе присъединяване в срещата, на собствен ред изясни, че до месец ще бъде определен реализатор на ремонта на пътя от с. Боровци до околност Чернила.



„ Обновяването на инфраструктурата е значимо за бизнеса, така както и вложенията за повишение на конкурентоспособността на предприятията”, съобщи Радев пред управлението и чиновниците на дружество за произвеждане на млечни артикули в с. Владимирово, община Бойчиновци.

„ Радвам се, че посредством средства от европейските стратегии и в дребните обитаеми места у нас се развиват предприятия, които са разгърнали активността си освен в Европа, а и отвън нашия континент”, сподели Емил Радев, откакто посети сполучлива фабрика за мрамор и облицовъчни плочи в Берковица.



„ Подкрепата за номер 12 в бюлетината на 26 май е поддръжка както за европейските вероятности на България, по този начин и за стабилността в страната, от която зависят прогнозируемата среда и положителния капиталов климат”, заключи Емил Радев, представен от пресцентъра на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР