В началото на годината стартира мащабната информационна кампания на Българския

...
В началото на годината стартира мащабната информационна кампания на Българския
Коментари Харесай

Българският Червен кръст подкрепя хората у нас със справянето с последиците от пандемията

В началото на годината започва огромната осведомителна акция на Българския Червен кръст – „ Направи го за тези, които обичаш “. Тя включва в себе си серия интензивности, целящи да покачат публичната информираност посредством шерване на надеждна информация по отношение на ограниченията и други основни тематики в този подтекст. Извънредните условия пораждат необятен обществен отзив, а обществените мрежи са съвършената платформа за неговата реализация. И защото живеем във времена на неограничен информативен продан, самодейността поддържа критическото мислене и приканва обществото да търси обстоятелствата. Защото от информацията, на която се доверяваме, може да зависи здравето на нас и нашите близки.

Кампанията стимулира жителите да търсят публични и надеждни източници на информация за значими тематики като имунизационния развой, като в същото време се опълчва на подправените вести в онлайн пространството. Споделянето на такива източници с жителите дава опция те да бъдат самостоятелни от подправената информация. Така всеки може да вземе в действителност обосновано решение по отношение на своето здраве.

Кампанията е част от програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 “ на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и изпълнявана от БЧК. Благодарение на тази стратегия Българският Червен кръст съумява също да даде психосоциална поддръжка на нуждаещите се посредством народен чат и нов контактен център за поддръжка в Пловдив. Всеки, изпитващ потребността да показа своите компликации и терзания, може да го направи през онлайн чата на на организацията, където всеки работен ден експерти по психосоциална поддръжка организират директни съвещания сред 12:00 и 14:00 часа. Всеки поискал професионална психическа консултация пък ще бъде обвързван с дипломиран психолог, като услугата е безвъзмездна и изисква само да бъде попълнена декларация за предпочитание за присъединяване.

През миналия месец бе открит и Контактен център за поддръжка на популацията по отношение на последствията от пандемията в секретариата на Областния съвет на БЧК-Пловдив. Той дава спомагателна опция за всеки български жител да се свърже с консултанти-доброволци и психолози посредством националния телефонен номер 08001 1466. Телефонът е безвъзмезден и е наличен за всеки, намиращ се на територията на страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР