В началото на годината генералният директор на Bugatti - Щефан

...
В началото на годината генералният директор на Bugatti - Щефан
Коментари Харесай

Bugatti прави най-мощния SUV

В началото на годината генералният шеф на Bugatti - Щефан Винкелман, разгласи, че френският производител на първокласни хиперколи няма да направи всъдеход. Причината е, че моделите от SUV-сегмента не подхождат на традициите и полезностите на марката.

Сега обаче изданието " Car " твърди, че компанията има желание да направи модел с огромен пътен луфт. Проектът към този момент е показан на управлението на VW Group и чака неговото извънредно решение. Това заяви automedia.bg.

Според информацията, в Bugatti са решили да създадат машина, която няма да бъде толкоз висока и " квадратна ", колкото обичайните всъдеходи. Това ще бъде кросоувър с две порти, който като размери ще отстъпва на Lamborghini Urus.
Безименнното към този момент Bugatti ще вземе от Urus неговият 4,0-литров бензинов V8 мотор с 650 к.с., като той ще бъде подложен в основата на хиридна система. Нейната мощ ще е 1000 к.с., което значи, че той ще е най-мощният кросоувър освен в гамата на VW Group, само че и въобще.

Очква се годишният тираж на модела да бъде 800 бройки. Ако планът бъде утвърден, моделът ще се появи на бял свят през 2023 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР