В началото на днешното заседание на Министерски съвет премиерът обяви

...
В началото на днешното заседание на Министерски съвет премиерът обяви
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви важно решение на Министерски съвет за Северна Македония

В началото на днешното съвещание на Министерски съвет министър председателят разгласи значимо решение за позицията на България за започване на договаряния на Северна Македония за участие в Европейския съюз, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 463
Ще предложа на Министерски съвет да вземе следното решение по отношение на Република Северна Македония - всяко предложение от страна на френското председателство на Европейския съюз, от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на договарянията на участието в Европейски Съюз на РСМ и Република Албания, направена в рамките подготовката или на провеждането на съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители или на Комитета " Общи въпроси ", което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно от Постоянното посланичество на Република България към Европейския съюз на Комисията по външна политика на Народното събрание, съобщи Петков.

С други думи, всяко едно предложение, което се разграничава от рамковата позиция, да бъде изпращано незабавно в Народното събрание, да не се дава единодушие, до момента в който се разисква в Народното събрание и в случай че има негативно решение, автоматизирано да се дава негативен отговор. По този метод заобикаляме всевъзможни спекулации, че това държавно управление ще направи каквото и да било по тематиката Република Северна Македония. Тази тематика би трябвало да бъде решена единствено от народните представители. С това мисля, че дебатът и тематиката кой какво може да направи би трябвало да завърши. Това към този момент е решение на Министерски съвет, сподели още. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР