В началото на днешното правителствено заседание стана ясно, че в

...
В началото на днешното правителствено заседание стана ясно, че в
Коментари Харесай

Предложение от МС: Местата в театрите да се продават през едно

В началото на днешното държавно съвещание стана ясно, че в София Тех Парк се създава молекула за лекуване на ковид. Заедно с Европа България стартира първите стъпки за финансирането на този артикул.

Междувременно шефът на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски заяви, че институтите на академията работят за възстановяване на качеството на защитните маски българско произвеждане. Той е безапелационен, че няма рецесия с дейния въглен, Българска академия на науките може да създаде задоволително и ще работи дружно с компаниите производители той да бъде внедрен в маските, както и да има задоволително в аптечната мрежа и по предприятията и институциите.

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че през миналата нощ гранични служители на реда са предотвратили първия опит за контрабанда на 7500 маски. „ Днес чакаме маските и защитните дрехи – два ТИР-а би трябвало да дойдат тази вечер от Турция. Това е жест на другарство към България от Турция, тъй като те имат възбрана за изнасяне на такива защитни дрехи “, изясни той.

„ Няма смисъл от нервност, вършим всичко това, с цел да може хората да са оптимално спокойни “, сподели Борисов.

Шефът на щаба за ковид Венцислав Мутафчийски заяви, че следва България да бъде разграничена на зони – такива с ковид и такива без ковид, тъй че да се уточняват и ограниченията. „ Защото прекомерните ограничения могат да доведат до доста повече вреди, в сравнение с изгоди “, изясни той. „ В зоните, които не са наранени от ковид, не е нужно да се ползват крути ограничения. Само задоволителна обществена отдалеченост “, сподели още Мутафчийски. Той напомни, че сега в Габрово и Плевен -единствените две наранени от инфекцията зони, се ревизират 8 съмнителни проби.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че следователно ще бъдат преразгледани ограниченията за затваряне на театрите. Идеята е да се продават билети през едно място, тъй че хората в залите да не седят прекомерно близо един до различен. Премиерът подреди на министъра на културата Боил Банов да прегледа тази опция. „ Аз желая да имаме театри. Вчера чух една нелепост, че сме спрели театрите, с цел да не плащаме субсидии. Не, това не е задачата. Щабът предлага и ние изпълняваме “, изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР