В началото на 2024 година българският сектор за настаняване отбеляза

...
В началото на 2024 година българският сектор за настаняване отбеляза
Коментари Харесай

Луксът предпочитан: Приходите от нощувки в България отбелязват ръст

В началото на 2024 година българският бранш за настаняване означи както напредък по този начин и провокации, които открояват сложността и динамичността на туристическия пазар. Статистическите данни за януари разкриват забавни трендове в предлагането и потреблението на туристически услуги в страната, позволявайки на заинтригуваните страни да създадат осведомен разбор на настоящото положение и бъдещите вероятности.

България продължава да уголемява своята инфраструктура за настаняване , с нарастване на броя на обектите за настаняване с 5.1% по отношение на миналата година, достигайки до 2 171 обекта. Броят на леглата също отбелязва растеж от 5.9%, което акцентира оптимизма на вложителите в бранша и устрема към привличане на повече туристи.

Въпреки възходящия потенциал, общият брой на нощувките леко е намалял с 0.2%, като демонстрира 1,030.9 хиляди осъществени нощувки за месеца. Това понижение съставлява сигнал за провокациите пред бранша, които могат да включват нараснала конкуренция, промени в потребителските желания или външни стопански фактори.

Луксозните обекти за настаняване с 4 и 5 звезди не престават да притеглят забележителна част от туристическия поток , като съставляват 78.4% от нощувките на чужденците и 47.5% от тези на българските жители. Тази наклонност акцентира високите упования на туристите към качеството на услугите и предлагането .

Средната претовареност на леглата е 26.2%, което отразява лек спад по отношение на миналата година. Най-висока претовареност се следи в първокласните категории , което подхожда на желанията на туристите за висок стандарт на настаняване.

Позитивен миг е забележителният растеж в приходите от нощувки , който доближава до 17.4% на годишна база, с общи доходи от 91.1 милиона лв.. Този растеж акцентира капацитета на туристическия бранш да генерира стопански доходи макар провокациите .

Януари 2024 съставлява месец на смесени трендове за българския туристически бранш , като отразява по какъв начин растежът в потенциала може да съжителства с понижение в нощувките и по какъв начин първокласното настаняване продължава да бъде желан избор за мнозина. Секторът за настаняване остава основна движеща мощ за стопанската система, предоставяйки значими уроци и благоприятни условия за напредък и акомодация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР