В началото на 2021 година Хонда прекрати своето заводско участие

...
В началото на 2021 година Хонда прекрати своето заводско участие
Коментари Харесай

Гасли: Отношенията между Ред Бул и Хонда не са се променяли много

В началото на 2021 година Хонда приключи своето заводско присъединяване във Формула 1, само че тимовете на Ред Бул и Алфа Таури продължиха да употребяват елементите на японската марка. За задачата те бяха брендирани като „ Ред Бул “, а по колите на двата отбора бе поставено логото на Honda Racing Corporation, защото спортната дивизия на Хонда продължи да оказва помощ на двата тима. 

В навечерието на Гран При на Япония, на която Хонда е общоприет спонсор, бе оповестено, че логата на японския авто производител ще се върнат по корпусите на RB18 и AT03 най-малко до края на годината. Това ще стане, защото Хонда става един от спонсорите и на двата тима. 
 Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури
По думите на звездата на Алфа Таури Пиер Гасли обаче, връзките сред двата тима и Хонда в никакъв случай не са се променяли, макар че японците публична напуснаха спорта в края на предходната година. 

„ Аз работя със същите инженери, към момента държим връзка с Хонда, макар че имаше разлъка сред Ред Бул и Хонда, само че ние към момента споделяме Хонда, когато приказваме за мотора. За нас нещата не са се трансформирали доста, като изключим малко документите.

„ Вече много време работя с тях и знам какъв брой са ефикасни когато желаят нещо да се случи. Хубаво е, че те се ангажират по този метод с Формула 1 “, сподели Гасли.
 Хонда става спонсор на Гран При на Япония Хонда става спонсор на Гран При на Япония
Той също по този начин разяснява и бъдещето на Хонда в спорта, като съобщи, че се надява японският производител да се завърне с цялостни сили през 2026 година, когато ще бъдат въведени новите правила за моторите във Формула 1.

„ След като завоюваха купата мислех, че ще бъде техният миг да блеснат и да преобладават за няколко години, в които да обират овациите и възнагражденията за усилената работа. Това би било разумно за всяка компания, само че те си имаха своите си аргументи да се отдръпват.

„ Те обаче доста бързи взеха решение, че ще желаят да стигнат до договорка с Ред Бул, с цел да останат в спорта. Би било добре, в случай че виждаме Хонда като производител в падока, те имат всички запаси, с цел да бъдат като топ тимовете във Формула 1. Надявам се това да се случи в бъдеще “, изясни френският водач.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР