В МВР е започнала дисцплинарна проверка срещу полицайката Симона Радева.

...
В МВР е започнала дисцплинарна проверка срещу полицайката Симона Радева.
Коментари Харесай

МВР започна дисциплинарка срещу полицайката, свързана със Семерджиев

В Министерство на вътрешните работи е почнала дисцплинарна инспекция против полицайката Симона Радева. За младата жена има съмнения, че е била в колата на престъпно проявения Георги Семерджиев,, при която починаха две млади дами. Радева отхвърля, фамилията ѝ – също. Преди дни обаче вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че е открито, че в колата е имало служителка и добави, че се ревизира какви са връзките ѝ със Семерджиев. Радева е обвинена и че му е помогнала да се укрие след удара. Появи се и информация за други чиновници, снабдили Семерджиев със стълба, с цел да може да влезе в жилището си, защото си изгубил ключовете при злополуката.

Тя е отстранена от работа за два месеца, до момента в който тече производството. Законът разрешава срокът да бъде продължен с още осем седмици.

Производството против Радева е по няколко текста от Кодекса за етично държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. Сред тях са възбрана да се прикрива информация за нарушавания на закона, както и наредбата, задължаваща служителя да има неутрално държание при " връзки с правонарушители ".

Разпит

Радева към този момент бе разпитана като очевидец по делото против Семерджиев. Какво е споделила пред следователите, не е ясно. В пост във фейсбук тя съобщи, че съвестта ѝ била чиста. В майка ѝ Бистра Радева сподели, че щерка ѝ нямала никакви интимни връзки с задържания и че въобще не се е возила в колата му.

В момента Семерджиев, което не е дефинитивно и може да се апелира пред апелативния. В правосъдната зала той съобщи, че не схваща за какво е арестуван и даже сподели, че е бил похитен.

Скандал

Участието на Радева в единствено един от скандалните елементи в историята със Семерджиев. Заподозреният се оказа рецидивист на пътя и с подправена шофьорска брошура. Той е неведнъж глобяван, а преди.

По това време Семерджиев кара без брошура, за което е глобен с акт. След това още веднъж е заловен в същото нарушаване. По закон това е закононарушение, само че прокуратурата взема решение да бе образува дело. Мотивът е, че глобата за първото нарушаване не му е била връчена персонално и по тази причина той " нямал схващане ", че кара в нарушаване, макар че е бил без брошура.

Неприсъственото връчване на наказателно разпореждане е позволена от закона процедура. Тя се ползва в случаите, когато нарушителят не може да бъде открит.

След трагичния случай прокуратурата стартира инспекция за полицейски чадър над Семерджиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР