В МВР е създадена необходимата организация във връзка с очакваното

...
В МВР е създадена необходимата организация във връзка с очакваното
Коментари Харесай

МВР предприе мерки заради очакваното усложняване на зимната обстановка 

В Министерство на вътрешните работи е основана нужната организация по отношение на предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата . Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН, ще се провежда и  намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

От Националния действен център на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ припомнят, че съгласно постъпилата информация за метеорологичната конюнктура в страната, за 15 декември /петък/ е разгласен „ оранжев код “ за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/м2. За останалата част от страната е разгласен „ жълт код “ . Очаква се дъждът да минава в сняг, образувайки нова снежна завивка с условия за виелици и навявания по планинските проходи. През идващите 24 часа вследствие на преваляванията ще има доста повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.
 Министерство на вътрешните работи
Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН към този момент е изпратила информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по член 64 от Закона за отбрана при бедствия. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки .
 
Предвид идните метеорологични условия, ГДПБЗН поучава: Отменете пътуването си, в случай че не е извънредно неотложно!Ако предприемате пътешестване, заредете автомобила с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия.Избирайте единствено основни пътища, даже пътуването да е по-дълго.Облечете топли облекла и заредете мобилния телефон.Шофирайте деликатно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР