В музея на Акропола в Атина на 5 октомври гръцкият

...
В музея на Акропола в Атина на 5 октомври гръцкият
Коментари Харесай

Защо Microsoft избра не България, а Гърция за мащабна технологична сделка?

В музея на Акропола в Атина на 5 октомври гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и президентът на Microsoft Брад Смит оповестиха, че софтуерният колос ще построи в Гърция огромен център за данни, в който ще се съхранява и ръководи информация за изчислителни облаци. Това ще е един от първите хъбове от сходен вид в Европа. Защо обаче огромната инвестиция подмина България?
Ние бием барабан в рекламата на България като софтуерен IT хъб. Гърците в това време не се популяризират по този метод, а просто си правят работата.
Това съобщи в ефира на предаването ръководителят на Българската стартъп асоциация " Besco " Добромир Иванов. IT специалистът разяснява решението на Microsoft да развие бизнеса си в нашата южна съседка, като изясни, че една от аргументите България да не е определена за договорката е обвързвана с тежката бюрократична машина у нас. " Ние безусловно се проваляме в привличането на външни вложения. Това е тъй като нашите институции просто не работят. Всяка една компания, която желае да пристигна в България и да прави бизнес, тя би трябвало да се сблъска с институциите ни ", сподели специалистът.
По думите му, е избрал Гърция за инвестицията си, " тъй като там правната рамка е по-добра, тъй като в Гърция може да няма толкоз положителни фрагменти, само че те имат работещи сини карти и можеш да привлечеш бързо такива от целия свят, а тук не е по този начин. Добромир Иванов сподели, че Гърция може да има доста проблеми, само че спекулация като " Осемте джуджета " мъчно би могла да се случи там и по този метод ".
IT специалистът е на мнение, че макар че Гърция има по-високи налози от България, по-скъп ток, по-топъл климат и надлежно лятото подръжката на data център е по-скъпо, както и по-лоша интернет съгласуваност от страната ни, компания като Microsoft сигурно е проучила добре пазара в района на Балканите и по тази причина е осъществила тази договорка точно там.
Повече по тематиката гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР