В мрежата изтече снимка на новата електрическа кола от Volkswagen

...
В мрежата изтече снимка на новата електрическа кола от Volkswagen
Коментари Харесай

Tavascan – новото купе кросовър на Cupra

В мрежата изтече фотография на новата електрическа кола от Volkswagen Cupra, която е спортното поделение на SEAT и част от Volkswagen Group. Испанският филиал на VW се готви да показа серийната версия на нов електрически купе кросоувър, наименуван Tavascan. Производителят не съумя да резервира новостта в загадка - mатентнrтe снимкr на новостта изтече в мрежата.

Съдейки по тях, електрическият автомобил е съвсем еднакъв с показания през 2019 година концепт. Той има същия бърз контур, наклонени фарове, огромни колела, нападателни брони и заострена задница. Известно е, че Tavascan е построен върху модулната платформа MEB от концерна VW и ще доближи дължина от 4660 мм. Той ще се появи на пазара в две версии.

Версията с един мотор ще прeдлага 204 к.с. мощ, а тази със задвижване на всички колела - 295 к.с. Пробегът до 500 км ще бъде обезпечен от 82 кВтч батерия.

Tavascan ще бъде първият електромобил на испанската марка. Той ще бъде последван от хибридния кросоувър Terramar. Това е версията Cupra на Volkswagen Tiguan. Той ще може да се движи в чисто електрически режим до 100 км.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР