В Москва загина председателят на съвета на директорите на Лукойл“

...
В Москва загина председателят на съвета на директорите на Лукойл“
Коментари Харесай

Загадъчна смърт на още един милиардер в Русия – шефа на борда на „Лукойл“


В Москва почина ръководителят на съвета на шефовете на „ Лукойл “ Равил Маганов, съобщи  Telegram-канал «112».

Топ мениджърът на нефтената компания и милиардер е паднал от прозореца на болница в Москва и е умрял от получените контузии.

Равил Маганов се е лекувал в поделение на болничното заведение на шестия етаж. Според Telegram-канал Mash случаят се е случил в Централната клинична болница.

Тялото е било открито от медици. Маганов е бил на 64 години. Медиите подозират самоубийство.

Равил Маганов е от град Алметевск в Република Татарстан. Носител е на званието „ Почетен нефтохимик “ и държавни награди. През 1977 година се дипломира в Института по нефтохимическа и газова индустрия „ Губкин “ в Москва. Започва кариерата си незабавно след дипломирането си.

Маганов се причислява към „ Лукойл “ през 1993 година като вицепрезидент по производството на нефт. През 2006 година е назначен за първия изпълнителен вицепрезидент на компанията.

Той е следващият началник в съветския „ Лукойл “, който умира в границите на година при загадъчни условия. От началото на 2022 година разнообразни чиновници и на газовите компании „ Новатек “ и „ Газпром “ бяха открити мъртви. Версиите на проверяващите бяха самоубийство или ликвидиране.

Бившият топ управител на „ Лукойл “ и милиардер Александър Суботин умря по време на сеанс против махмурлука при шаман при мистериозни условия. Инцидентът беше обявен през месец май от канала Mash Telegram. Според информация от телеграм канала MSK1.RU, следящ от близко работата на полицията, гибелта на Суботин е настъпила в мазе в къща в града на 8 май. Криминалисти са открили, че в тялото му е имало следи от опиати.
На 5 юли тялото на съветския предприемач Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе открито в басейн във вилно населено място край Финския залив покрай Санкт Петербург. Воронов е бил началник на „ Астра Шипинг “ – компания, профилирана в договорите на „ Газпром “ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

Това бе пета неразгадана гибел на съветски газов управител. В някои случаи те са убити дружно със фамилиите си.

На 21 април в медиите в Испания излезе информация, че някогашният топ управител на съветския газов колос „ Новатек “ Сергей Протосеня, брачната половинка му и щерка му са били открити мъртви във вила чартърен в град Лорет де Мар покрай Барселона два дни по-рано.
На 18 април Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на една от водещите съветски финансови институции в Русия, „ Газпромбанк “, беше открит мъртъв в жилището си в Москва дружно със брачната половинка си и щерка си.
 

На 24 март различен съветски милиардер Василий Мелников, който притежаваше здравната компания за доставки MedStom, брачната половинка му и двама сина бяха открити наръгани до гибел в жилището си в град Нижни Новгород.

На 25 февруари, ден откакто Русия стартира нашествието си в Украйна, топ мениджърът на съветския енергиен колос „ Газпром “ Александър Тюляков беше открит обесен в гаража на къщата си покрай Санкт Петербург. Тогава от полицията оповестиха, че до тялото са намерили предсмъртна записка, написана от Тюляков.

Друг върховен изпълнителен шеф на „ Газпром “, Леонид Шулман, беше открит мъртъв във вила покрай Санкт Петербург през януари, седмици преди Русия да стартира нашествието си. До тялото му е била открита предсмъртна записка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР