В Москва е сформирана военна част, в която се набират

...
В Москва е сформирана военна част, в която се набират
Коментари Харесай

Медуза: В Москва ударно набират наемници за полка на Собянин

В Москва е образувана военна част, в която се набират наемници за присъединяване във войната в Украйна. Както " Медуза " написа в ново следствие, както вербовчиците, по този начин и самите наемници назовават формированието ​​ " полка на Собянин ".

Подразделението най-малко отчасти се финансира от бюджета на Москва. В същото време самият кмет Сергей Собянин обществено се пробва да се дистанцира от войната, доколкото е допустимо.

Набирането в " Собянинския полк " стартира на 1 юли. Според следствието в него се записват най-вече не московчани, а поданици на други райони - мъже под 60-годишна възраст. Наемниците първо минават едномесечно образование на полигона Мулино в региона на Нижни Новгород, след което ще бъдат изпратени в Украйна, против възнаграждение от 200 хиляди рубли на месец, която авансово им е обещана от кмета на Москва.

„ Тази сума включва в допълнение заплащане от кмета Собянин - 200 хиляди, което се разделя на четири заплащания по 50. Във военното отделение получавате карта VTB - заплащанията от Москва ще отиват там “, споделя пред " Медуза " вербовчик, който самичък се показва като претендент за елементарен наемник.

Изданието разкрива още, че един от вербовчиците в „ Собянинския полк “ е Роман Владимирович Висоцки („ Българинът “), чието име изцяло съответствува с името на един от някогашните командири на националното опълчение на ДНР. Той назовава себе си " пълководец на батальона " в " Собянинския полк ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР