В морския град променят менюто на децата, а това е

...
В морския град променят менюто на децата, а това е
Коментари Харесай

Флурона вече и у нас, доц. Кунчев дава Бургас за пример

В морския град трансформират менюто на децата, а това е доста значимо, тъй като при положително хранене, няма потребност от медикаменти, сподели той

Много се зарадвах на едно от известията от Бургас за това, че са присъединили и промени в менюто на децата, което е доста значимо. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Когато приказваме за имунитет, не би трябвало постоянно да обръщаме взор към медикаментите. Добре е доста хора да вземат имуномодулатори, само че в случай че имате добър метод на живот и пълноценно хранене, ви се обезпечават всички нужни витамини и микроелементи “, изясни той.

След като водещият Златимир Йочев посочи, че Румъния се бори с " Флурона " - композиция от грип и COVID-19, доцентът сподели, че и у нас има такива случаи. 

„ При последните проучвания на една от пробите излязоха по едно и също време и ковид и грип. Неприятно е това, тъй като се натоварва още повече организма и по-трудно човек оздравява. Няма по какъв начин това да е сензационно събитие “, добави той.

„ Грипът стартира внезапно с общите признаци – висока температура, мощна изнемощялост, безапетитие, човек има потребност да остане на легло. Това е разликата с COVID-19 “, изясни основният държавен здравен контрольор.

Според него, след Бургас грипна зараза най-вероятно ще бъде оповестена в областите Габрово, Ловеч, Пазарджик и Добрич. Очаква се грипната вълна да обхване цялата страна до една или две седмици.

„ През последните години ставаме очевидци на едно предпочитание и даже напън от време на време върху сътрудниците епидемиолози да се афишира грипна зараза. От една страна, част от учениците и родителите го желаят. От друга - се вършат известни икономии от отопление и така нататък Ние компромис няма да създадем – там, където няма условия, където не е достигнато това равнище, грипна зараза няма да се разгласи. А и грипната почивка не е наложително изискване при пораждане на грипна зараза “, предизвести доцент Кунчев. 

Той посочи, че няма и точна математическа формула за оповестяване на грипна зараза и тя е друга за другите райони.

„ Особеното на грипната зараза тази година е, че тя идва след 3-годишен интервал на съвсем цялостна липса на грип. Изведнъж на този свободен терен взеха решение да се върнат освен грипът, само че и варицелата, скарлатината и други респираторните вируси. За тези три години се натрупва контингент от хора, които не са се срещали с тях “, разяснява основният държавен здравен контрольор.

„ Все още не може да се обясни кой ще е водещият вариант. Всяка седмица съвсем намираме идентичен брой позитивни на „ Виктория “ и на другия вид “, добави той.

„ Ние предлагаме да прекратим естественият метод на образование, да не събираме по 30 деца за 7 часа в една класна стая. Колегите обаче си вземат решение дали това да стане с грипна почивка или с отдалечено образование “, сподели още доцент Ангел Кунчев. 

Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, който е и консултант по здравните въпроси в Столичната община, пък сподели в „ Здравей България ” по Нова телевизия, че пикът на грипа у нас ще е в средата на февруари.

„ Грип има всяка година. И, да, ще обхване цялата страна. Само че ще е малко по-бавно, в сравнение с мислят сътрудниците ”, разяснява той.

Професорът посочи, че сега най-вече заболели процентно има в Габрово. Следват Шумен, Пазарджик и Ямбол. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР