В момента всички язовири в страната са пълни. Водата е

...
В момента всички язовири в страната са пълни. Водата е
Коментари Харесай

Ревизоро с добра вест: Всички язовири в страната са пълни с вода

В момента всички язовири в страната са цялостни. Водата е задоволително за цялата година, като ще има и за идната, разгласи пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Той регистрира още, че празният през 2020 година язовир „ Копринка ” в този момент е цялостен на към 60-65%. Според Димитров тази година земеделските производители няма да бъдат застрашени от рецесия. „ Това важи и за енергийните язовири, както и за питейно-битовите. Всичките ни язовири са цялостни, това беше моят ангажимент към премиера ”, посочи министърът.

Пoпитaн дaли гaрaнтирa, чe нямa дa имa вoднa кризa в cтрaнaтa, кaтo тaзи в Пeрник, тoй зaяви " нe ce притecнявaйтe “. Той добави, че язовирите предходната година са били запълнени на 25 - 30%. През актуалната обаче са на 85-90%.

На въпрос по какъв начин е било реализирано това, Димитров отговори, че тази година преваляванията са били единствено с 12% повече, само че „ икономисахме вода, намалихме загубите, а в същото време спряхме няколко ВЕЦ-а ”,

Той добави и че поради предстоящото снеготопене в идващите дни в част от язовирите у нас е почнало изпускане на вода, с цел да се предотврати заплахата от преливане.

Към момента настоящият министър на околната среда и водите не е включен в нито една от листите за идните парламентарни избори, което той изясни с желанието му да извърши до дъно поетите задължения към ведомството.

На въпрос дали би поел още веднъж същия пост, Димитров съобщи, че би го обмислил, в случай че за министър-председател на страната бъде определен Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР