В момента в страната рискът от COVID-19 е поносим. Това

...
В момента в страната рискът от COVID-19 е поносим. Това
Коментари Харесай

Витанов: Рискът от COVID-19 е поносим, може да почивате спокойно по българското море

В момента в страната рискът от COVID-19 е търпим. Това съобщи някогашният математик на Националния действен щаб проф. Николай Витанов, като сподели карта на страната, където всички области са в „ зелено “.

По думите му шансът от заразяване по българското Черноморие е доста невисок, така че хората могат да отидат умерено да почиват там.



„ Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0,716. Обхватът на болестта се чака да продължава да се свива. Както писах, броят на дейните случаи върви надолу и се чака да продължи да върви по този начин към 12 500. Здравната система се разтоварва, ситуацията в София - град и в другите огромни градове е положително, здравна помощ ще има за всеки нуждаещ се без проблеми “, показва специалистът.

Математикът прецизира, че статистиката е към 11 юни 2021 година „ Ваксини също има, само че както споделих през януари (когато нямаше): Ще пристигна време да има ваксини и да няма кой да се имунизира. Е, пристигна това време. Не е добре, че имунизацията върви постепенно. Което е добре, че новите разновидности на вируса ни заобикалят към този момент “.

Експертът добавя, че наближаваме точката на шарана: „ Едната карта стана към този момент зелена, ще стигнем, когато и другата стане зелена. Тогава отново ще кажа: Дръжте шарана. Но тоя път в действителност го дръжте, тъй като видяхте, че не е смешка работата “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР