В момента в Пирогов има около 100 медици с коронавирус.

...
В момента в Пирогов има около 100 медици с коронавирус.
Коментари Харесай

Проф. Балтов: В ``Пирогов`` има близо 100 заразени медици |

В момента в " Пирогов " има към 100 медици с ковид. Повечето от тях са на домашно лекуване, само че към 25 са в среднотежко положение. Това сподели по Българска национална телевизия шефът на незабавната болница проф. Асен Балтов.

Той добави, че е обособен цялостен етаж с 30 кревати единствено за личния състав.

По думите на проф. Балтов сега на лекуване в " Пирогов " са 90 пациенти с ковид и 5, които са на интензивна терапия - интубирани в реанимация. " Отделението е цялостно, само че то е цялостно динамично, тъй като всеки ден се изписват и одобряват пациенти ", означи Балтов.

70 души с ковид са минали през " Пирогов " единствено за ден. 

Според Балтов голяма част от натоварването на лечебните заведения може да бъде поето от персоналните лекари. Те съгласно него могат да вършат първичното диагностициране, което дефинира какво е положението на пациента.

Според шефа на " Пирогов " ограниченията не са ненавременни - " към този момент 8 месеца се борим с тази болест, тъй че всички ние знаем доста за нея и по-добре сме готови, лечебните заведения са заредени с каквото е належащо ". " Виждате, че и частните лечебни заведения започнаха към този момент да се включват, макар че признават, че до момента не са го правили.

10% от легловия фонд в България би трябвало да бъде заделен за такава зараза, тъй като нейното разпространяване нараства.Проблемът е, че хората не схванаха, че ние започваме да изнемогваме ", акцентира проф. Балтов.

Той счита, че доста повече би трябвало да се тества и бързите антигенни проби ще създадат тъкмо това - имат висок % меродавност и могат да бъдат готови за 15-20 минути.

Проф. Балтов прикани всички преболедувалите пациенти да дарят плазма за лекуването на пациентите, които са в интензивните центрове на болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР