В момента в гетата имаме една циганизация, последваща ислямизация, с

...
В момента в гетата имаме една циганизация, последваща ислямизация, с
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: Ромските гета са бомба със закъснител


В момента в гетата имаме една циганизация, следваща ислямизация, с всички предпоставки за радикализация на циганските гета.

Това е директна опасност за националната сигурност на страната, счита Светлозар Лазаров, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен основен координатор на партия “Атака “.

Пред БНР той сподели, че процесът на ислямизация и радикализация по места е бомба със закъснител, която слага към този момент тези спорове на напълно друга повърхност. Ситуацията в ромските гета Лазаров разказа като много напрегната.

В началото на Прехода, след деиндустриализацията на страната, имаше по-незначителни случаи на битова престъпност. Впоследствие развиха по-сериозна престъпна активност, а на по-късен стадий се сътвориха и първите проведени незаконни групи, включиха се и в трансграничната проведена престъпност, напомни Лазаров.

По думите му "тази престъпност се развива на кланова, родова основа в затворена система, която в избрани интервали воюваше и между тях ".

Конфликтите сред ромските гета и останалата част от българското население ще стават все по-ожесточени, предвижда Светлозар Лазаров и позволи преместването им на верска основа.

Лазаров разкритикува така наречен “интеграция на ромите “. Според него при тази интеграция са били пренесени всички недъзи на Европейски Съюз, "защото в Европа няма нито интегриран турчин, нито интегриран арабин, нито интегриран ром ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР