В момента в гетата имаме една циганизация, последваща ислямизация, с

...
В момента в гетата имаме една циганизация, последваща ислямизация, с
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: Радикализацията на гетата е бомба със закъснител

В момента в гетата имаме една циганизация, следваща ислямизация, с всички предпоставки за радикализация на циганските гета и това е директна опасност за националната сигурност на страната. Това мнение изрази в предаването " 12+3 " Светлозар Лазаров, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен основен координатор на партия " Атака ".

Този развой на ислямизация и радикализация е бомба със закъснител, която слага към този момент тези спорове на напълно друга повърхност.

Определяйки обстановката в ромските гета като много напрегната Лазаров напомни:

В началото на Прехода, след деиндустриализацията на страната, имаше по-незначителни случаи на битова престъпност. Впоследствие развиха по-сериозна престъпна активност, а на по-късен стадий се сътвориха и първите проведени незаконни групи, включиха се и в трансграничната проведена престъпност. Престъпност, която се развива на кланова, родова основа в затворена система, която в избрани интервали воюваше и между тях. На по-късен стадий обстановката в гетата се маргинализира.

Конфликтите сред ромските гета и останалата част от българското население ще стават все по-ожесточени, предвижда Светлозар Лазаров, съгласно който има предпоставки за преместването им на верска основа.

Според Лазаров при така наречен " интеграция на ромите " са били пренесени всички недъзи на Европейски Съюз, тъй като в Европа, по думите му, няма нито интегриран турчин, нито интегриран арабин, нито интегриран ром.

Лазаров разяснява и полицейския митинг, деклариран за професионалния празник на служителите на реда на 5-и юли с претенции за по-добро възнаграждение, нови униформи и нов закон за Министерство на вътрешните работи:

Аз съм уверен, че в случай че се развие разговор сред управлението на министерството и чиновниците - с ясна пътна карта, с нужното доверие, ще се реализира съответния баланс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР