В момента улица ,,Граф Игнатиев'' е затворена в цялата си

...
В момента улица ,,Граф Игнатиев'' е затворена в цялата си
Коментари Харесай

От Столична община с подробности за ремонта на Графа``


В момента улица,,Граф Игнатиев'' е затворена в цялата си дължина, не е подготвена нито една права. Извършват се необходиме строителни действия. Трябва да се фугират релсите, да се оправят капаците, да се постави контактна мрежа, улично осветяване. В началото на ноември ще бъдат пуснати трамваите, след което ще продължи работата и по останалите места.

Това съобщи на ексклузивен брифинг зам.-кметът по превоза в Столична община Евгени Крусев във връзка публичното неодобрение поради некачествения ремонт на столичната улица,,Граф Игнатиев''.

,,Нашият ангажимент е да бъдем безкомпромисни към качеството. По контракт са планувани най-строгите наказания. Става дума за по 240 хиляди лв. дневно за просрочие'', уточни Крусев.

,,Всичките материали имат всички документи за качество. Искам да поясня, че в региона на Св. Седмочисленици не се поставя мрамор, а бетонни павета, които са срещу хлъзгане. Относно релсите, те са австрийско произвеждане. Не помня да е правена такава огромна реконстркуция. Има над 200 индивида, които работят, с цел да се извърши този нелек обект. Канализацията беше сменена също. Подземните работи са изпълнени на 100 %. Релсовият път ще бъде напълно положен другата седмица. В огромната си част успяхме да се оправим, качеството на всички места е на доста високо ниво'', добави още зам.-кметът.

,,Ремонтът не е приключен към момента. Ще преценим дали всичко е добре, когато завършат строителните дейности'', приключи Евгени Крусев.

,,Това е единствено една част, към 25 %. Аз персонално съм уверен в качествата на плана, той ще бъде извънредно добър. София ще има една модерна и по-качествена среда. Да, има проблеми, само че те са местни. Където забележим нещо, ние обръщаме внимание на управителното звено. Това е най-хубавото, което може да се откри на пазара. Ползвали сме и непознат опит, употребявали сме материали от Мюнхен. Аз съм дипломиран в тази материя, тъй че когато планът се приключи, и вие ще кажете, че е страхотно'', увери Иво Пантелеев, който е един от архитектите по плана.

,,Аз апелирам за повече приемливост и толерантност, планът е доста сложен. Няма никаква подмяна на материали, проекът не се трансформира в придвижване, както се появиха такива клюки. Това е план, финансиран от Европейска комисия. Няма по какъв начин да има промени. Сроковете са доста значими, само че за мен те са на трето място. Преди това е качеството'', добави Пантелеев.

,,Площадът не е приключен, плочките ще бъдат фугирани. Дефектиралите плочки ще бъдат сменени. Те са от гранит, от Македония, а не от Китай'', сподели още архитектът.

,,Не може да се оплачем от липса на квалифицирана работна ръка. Ако има неустойки, ще ги платим. Договорът е подписан и доста добре знаем каква отговорност имаме. Не е извънредно да има забележки, само че все пак даваме допустимо най-хубавото от себе си'', разяснява представител на фирмата-изпълнител./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР