В момента Украйна не е в състояние да изгони напълно

...
В момента Украйна не е в състояние да изгони напълно
Коментари Харесай

Пронатовският президент на Чехия с тревожна прогноза за Украйна

В момента Украйна не е в положение да изгони изцяло Русия от своята суверенна територия, най-малко в обозримо бъдеще. Затова демократичните страни би трябвало да се опитат да оказват помощ на Киев да реализира допустимо най-хубавия резултат. Това съобщи президентът на Чехия Петър Павел, написа Ceske Noviny.

" Трябва да гледаме реалистично, а не с прекомерно оптимистични розови очила, както постоянно се е случвало до момента. Русия сигурно не е елементарен или слаб съперник. Трябва да се опитаме да подсигуряваме Украйна да получи допустимо най-хубавия резултат и да резервира поддръжката на демократичния свят “, сподели чешкият президент.

Той също по този начин назова връх на арогантността изявлението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров за вероятни договаряния с Украйна при изискване, че настоящето украинско управление изчезне от сцената.

„ Страна, която нахлу на територията на суверенния си комшия, окупира част от нейната територия в продължение на две години, унищожи огромна част от инфраструктурата ѝ, умъртви десетки хиляди хора, да каже, че е подготвена да договаря, в случай че се отърве от настоящето управление, законно определено през демократични избори... Това е кулминационната точка ”, сподели Павел.

Чешкият президент също по този начин предвижда, че съветският боен напън ще се усили в навечерието на президентските избори в Русия при започване на пролетта, защото Русия се стреми да реализира по-големи териториални придобивки. Въпреки че не може да се чака президентът Владимир Путин да има сериозен конкурент на изборите, който да го заплаши, той би трябвало да показва пред гласоподавателите увереност и резултати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР