В момента учениците се тестват веднъж седмично с щадящи тестове,

...
В момента учениците се тестват веднъж седмично с щадящи тестове,
Коментари Харесай

Предлагат отпадане на тестването на ученици за коронавирус

В момента учениците се тестват един път седмично с щадящи проби, а имунизирани и преболедували деца се позволяват в класните стаи със зелен документ.

Ден откакто стана ясно, че зеленият документ ще отпадне поетапно до 20 март, от Съюза на работодателите в системата на националната култура внесоха предложение в министерствата на опазването на здравето и образованието и за анулация на тестването на учениците. Това заяви във фейсбук ръководителят на съюза и шеф на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов.

В предлагането се твърди, че тестването в учебно заведение е било сполучливо и е изиграло значима роля за запазване на здравето в просветителната общественост и обществото.



Посочва се, че понижава броят на позитивните проби в учебно заведение, а родителите са станали по-отговорни и не изпращат в учебно заведение деца със признаци.

От съюза оферират на министрите Сербезова и Денков да опцията за анулация на тестванията дружно със зеления документ. Темата към момента не е обсъждана от специалистите на Министерство на здравеопазването и МОН.

Очаква се на следващия ден от просветителното министерство да разгласяват данни за позитивните проби на възпитаници от извършеното при започване на тази седмица проучване. Справка в единия информативен портал демонстрира, че за последното денонощие инфектираните с ковид деца са 532.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР