В момента текат предпроектни проучвания, а догодина може да вече

...
В момента текат предпроектни проучвания, а догодина може да вече
Коментари Харесай

Скоро Варна ще се прочуе с уникален мост като „Голдън гейт“ в Сан Франциско

В момента текат предпроектни изследвания, а следващата година може да към този момент да е ясна каква ще е приблизителната стойност на втори мост над канала езеро-море във Варна. Това сподели в изявление за Радио Варна основният проектант на града Виктор Бузев.
Гл. проектант на Варна съобщи, че съвсем сигурно различното на Аспарухов мост оборудване ще е с висяща структура. „ Той може да се трансформира в един нов знак на Варна, както мостът „ Голдън гейт “ е знак на Сан Франциско “, разяснява Бузев. Той сподели също, че сега текат изследвания за геологията и координиране на бъдещия мост с транспортните потоци и уреди в региона Звездица – Тополи, където е планувано построяването му съгласно Общия организационен проект.
Вторият мост ще сътвори опция на Автомагистрала „ Черно море “, която скоро ще бъде построена от непознат вложител и ще бъде отдадена на концесия, което значи, че сигурно ще стане платена, разяснява арх. Бузев. Неговата прогноза за цената на бъдещия нов мост е към 80 – 100 млн. евро. „ Това е една реалистична цена за град като Варна “, добави основният проектант.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР